X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • טריגר אפשרי לסחרחורת תנוחתית
    גלעד מקרית טבעון
    19:05 17/01/20 17/01
    19:05
  • שלום
    אני בן 48.
    לפני 12 שנה עקב צרבות קיבלתי כדור לנטון ואחרי כמה שעות הופיעו סחרחורות קשות. אובחן BPPV קשה לימין עם ניסטגמוס שנמשך 8 ימים ולאחר כמה טיפולי אפלי בשבוע אחד זה עבר.
    הלילה שוב הופיעה סחרחורת בשינוי תנוחה ולאחר כמה פעמים שעליתי וירדתי מהמיטה זה השתפר. אותו דבר קרה לפני כמה שנים.
    אני מנסה להבין מה הטריגר ל BPPV.
    אשמח מאוד לעזרתך המקצועית לגבי הטריגר הלילה מעלה כמה אפשרויות
    1. לפני כמה ימים הסתכלתי במשך כמה שעות רצוף בטלפון על סרט. אני סובל מילדות מקצת חולשה באיחוד העיניים "קונברגנציה" ומאז הצפייה הממושכת בטלפון השבוע היו כאבי עיניים ויותר קשה לאחד אותם. האם המאמץ בעיניים וקצת יותר ראייה כפולה יכול להיות שגרמו ל BPPV?
    2. מזה כשנה כאבי בטן מעת לעת ירדתי כמה קילו. נבדק חשד לקרוהן או מעי רגיש אמור לעבור בדיקת קפסולה. האם קרוהן עלול לגרום ל BPPV? אם כן יש משהו שאפשר לעשות למנוע BPPV?
    3. מזה מה שנים סובל לעתים קרובות מצוואר תפוס. הדמיה תקינה אבל יש לעתים ספזמים ושריר טרפז וצוואר תפוס ואמרו לי שזה "כאב כרוני". השבוע היה צוואר ממש תפוס כל השבוע קושי לכופף אותו. האם שריר טרפז וצוואר תפוס עלוללגרום ל BPPV?
    4. האם כ 4 כדורי אופטלגין השבוע יכול לגרום ל BPPV?

תודה רבה על העזרה

• הגב ל: טריגר אפשרי לסחרחורת תנוחתית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    21:26 17/01/20 17/01
    21:26
  • שלום רב,
    גורמים ידועים התורמים ל - BPPV הם חבלת ראש, רמה נמוכה של וויטמין D ו/או צפיפות עצם נמוכה, חשיפה לוויברציות כמו למשל בטיפול שיניים ממושך.
    ישנה גם שכיחות גבוהה היותר באנשים הסובלים ממיגרנה ומחלת מניאר.
    אף לא אחד מהסעיפים שציינת מוכר לי כטריגר להופעת BPPV.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    גלעד מקרית טבעון
    22:13 17/01/20 17/01
    22:13
  • תודה רבה על התשובה.
    זה מדהים אבל אני רזה מאוד וכבר בגיל 40 אובחן אצלי אוסטאופורוזיס כנראה על רקע גנטי ( בדיקות אנדוקריניות תקינות ).
    ידוע על מינוס 3 סטיות תקן.
    אין שברים.
    לא מטופל בכדורים בגלל שבצילום העצמות נראות טוב עדיין ולא חשבו שכדאי לתת טיפול לגבר בגילי.
    לאור BPPV
    רציתי לשאול
    1. במידה ואקח טיפות ויטמין D . אני לא לוקח ויש לי בבדיקות דם קצת חוסר.
    האם זה יכול לסייע להקטין סיכון ותדירות ל BPPV
    2. אני לא לוקח קלציום לא הגבתי טוב לזה .גם לא אוכל מוצרי חלב. במידה ואקח קלציום האם זה מקטין סיכון ותדירות ל BPPV?
    שוב המון תודה רבה!!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026