X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מיואשת ומסוחררת
    שושנה
    22:24 21/05/19 21/05
    22:24
  • שלום וברכה פרופסור שצ'ופק!
    כתבתי כאן באריכות לפני כמה שבועות, תחת אותה כותרת..
    והיום גם הגעתי לבדיקה אצלך ב"לין", אני האדריכלית בעלת התשובה, אם אתה זוכר..

אבחנת שהסחרחורות שלי הן כתוצאה ממיגרנוס ורטיגוס, ורשמת לי תרופה שנקראת אלטרולט.
    חזרתי הביתה עם אחד ההתקפים הקשים שהיו לי עד היום, תחושה שהשמיים נופלים עלי..
    לקחתי בסביבות השעה 12 בצהריים כדור אחד, ואת השני בשעה חמש+ אקמול
    נשכבתי בחושך המומה, לקח הרבה זמן עד שהצלחתי לעמוד על הרגליים בלי להרגיש נורא ואיום.
    עכשיו יש הקלה, אך עדיין מצבי די גרוע.

2 שאלות לי אליך, ברשותך:
    1. האם הטיפול באלטרולט הוא מצטבר? הכוונה, האם העזרה שלו למצבי היא חלקית כמו היום,
    (היום לקחתי אקמול אחד במקום אופטלגין שאני לוקחת כמעט כל יום, בעצתך, אך כנראה האקמול לא מספיק עוצמתי למצבי)
    או שבלקיחה קבועה ומסודרת ההתקפים יעלמו, או ימוגרו בצורה טובה יותר?

2. ניסיתי לחפש חומר ברשת לגבי המיגרנוס ורטיגוס ומצאתי תופעה שדומה שתי טיפות מים למה שאני עוברת בהתקפים.
    (חשוב לציין כי שכחתי בפגישה בלין לספר שלפעמים בהתקפים יש לי תעתועים בראיה, בשדה הראייה בעיקר, קווים של ריצוף נראים גליים למשל, או שפותחת ארון ונבהלת כי מרגישה כאילו הוא נופל עלי.
    כמו כן מרגישה תחושת בלבול קשה,מנטאלית. וכן המילים יצאות מבולבלות. מרגישה שרמת ההכרה לא רגילה, כמו אחרי ניתוח עם הרדמה מלאה, ולעיתים גם צמטרפים לחגיגה נימולים בכפות ידיים ורגליים, באחת מהגפיים, או בחלקן, או בכולן, זה משתנה. לפעמים יש גם טינטון. )

אז המאמר שמצאתי מדבר על תופעה שנקראת מיגרנה בזילרית-
    שאלתי היא- האם יתכן וזה מה שיש לי? כי זה נשמע ממש אחד לאחד.
    ובמידה וכן, האם יתכן שהטיפול הוא שונה?

מעתיקה חלק מהמאמר שמצאתי- ברשותך. אין לי מושג אם הוא מדוייק-
    האאורה במיגרנה בזילרית:
    התקפים של מיגרנה בזילרית כוללים כמעט תמיד אאורה, אשר מתפתחת בהדרגה ויכולה להימשך עד שעתיים. מדובר באאורה שונה מהאאורה של מיגרנה רגילה, הכוללת את התסמינים הבאים:

הפרעה בדיבור ובשפה:
    בחלק מהמקרים אנשים עם מיגרנה בזילרית מפתחים הפרעות בדיבור אשר כוללות לרוב קושי בהפקת השפה ובביטוי המילים. בחלק מהמקרים, יכולה להתפתח אפזיה זמנית, אשר כוללת הפרעה נרחבת יותר שיכולה לערב גם את יכולת הבנת השפה ואת משמעות המילים והמשפטים.

ורטיגו - במהלך האאורה, חלק מהחולים יתלוננו על סחרחורת, איבוד שיווי משקל והרגשה ש"העולם מסתובב".

טינטון - בחלק מהמקרים יכול להתפתח טנטון באוזן אחת או בשתי האוזניים, אשר לא מרפה לכל אורך תקופת האאורה.

כפל ראיה - בשל השפעת המיגרנה על תפקוד שרירי גלגלי העיניים, יכול להתפתח במהלך האאורה כפל ראיה, אשר חולף בסוף תקופת האאורה.

הפרעות ראיה נוספות דו צדדיות - תסמינים ויזואליים נוספים אשר יכולים להופיע במהלך האאורה הם תסמינים הדומים לאאורה ויזואלית של מיגרנה רגילה הכוללים קווי זיגזג, הבזקים, כתמים בשדה הראיה וכולי.

ירידה במצב ההכרה - אחד הסימנים החשובים של מיגרנה בזילרית הוא שינויים במצב ההכרה במהלך תקופת האאורה, והחולים יכולים להיות מבולבלים, לא להתמצא היטב במקום, בזמן ובעצמם ואף במקרים נדירים להגיע לאיבוד הכרה.

הפרעות סנסוריות - בדומה למיגרנה רגילה, גם במיגרנה בזילרית יכולות להופיע הפרעות סנסוריות הכוללות תחושת נימול, אבדן תחושה בחלק מהגוף ותסמינים נוספים הקשורים לחוש המישוש.

רוב האנשים הסובלים ממיגרנה בזילרית מוטרדים יותר מתסמיני האאורה ולא מכאב הראש, ובמקרים של הופעה כרונית של המצב פונים לטיפול מונע שמטרתו להפחית את תדירות ההתקפים ואת עצמתם.

הטיפול המונע-
    כולל בדרך כלל תרופות להרחבת כלי דם כמו ורפמיל או תרופות אנטי אפילפטיות כמו טופמקס או למיקטל. יש לציין שמחקרים אחרונים הראו שלאנשים עם מיגרנה בזילרית לא מומלץ להשתמש בתרופות כמו חסמי בטא להורדת לחץ דם, או בטריפטנים וארגוט אשר משמשים חולים רבים הסובלים ממיגרנה רגילה בשל סיכון לפתח איסכמיה.

הטיפול האקוטי בכאב הראש כולל כמובן שימוש במשככי כאבים פשוטים כמו איבופרופן, אקמול ואופטלגין, אשר בדרך כלל עושים את העבודה ומפחיתים את הכאבים.

סליחה אם מדי הארכתי
    אודה לתשובתך
    תודה רבה על הכל
    בברכה
    שושנה

• הגב ל: מיואשת ומסוחררת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מיואשת ומסוחררת
    פרופסור אבי שצ'ופק
    08:09 22/05/19 22/05
    08:09
  • טיפול במיגרנה אינו בתחום מומחיותי.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: מיואשת ומסוחררת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026