X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • ירידה קלה בשמיה הולכתית
    אייל
    11:14 14/09/15 14/09
    11:14
  • שלום
    אני בן 34, בריא בד"כ. מזה זמן מה חש בתופעה שבזמן חשיפה לרעש חזק במיוחד (ארועים לעיתים רחוקות וכו') יש מעט עיוות של הקול באוזן ימין. הופנתי לבדיקת שמיעה ובה נמצא: ירידת שמיעה הולכתית דו"צ עד 30 דציבל מימין ומשמאל, מעט חמורה יותר מימין. SRT 10 מימין ו-15 משמאל, דיסקרימנציה 100% דו"צ. טימפנומטריה AD מימין ו-A משמאל. בבדיקת BERA דגם תגובה תקין ב-2 האוזניים. זמן ההולכה בגזע המוח תקין ב-2 האוזניים. כל הגלים המצופים הופיעו בזמני חביון בתחום הנורמה. אוטוסקופיה - תקינה דו"צ.
    ניגשתי לרופא שהעלה חשד שמדובר בהתחלה של אוטוסקלרוזיס, והציע רק לעקוב. לציין שאין סיפור משפחתי של ירידה בשמיעה בגיל צעיר.
    בקריאה באינטרנט על המחלה, ראיתי שבחלק מהאתרים מוזכר טיפול בסודיום פלואוריד שיכול לעכב את התקדמות המחלה. כמובן שאם יש משהו שיכול למנוע החמרה בשמיעה, הייתי מעוניין לנסותו... האם לדעתך כדאי לקחת? האם קיימות תופעות לוואי שכיחות שבעטין כדאי להמנע?

• הגב ל: ירידה קלה בשמיה הולכתית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ירידה קלה בשמיה הולכתית
    פרופסור אבי שצ'ופק
    22:13 14/09/15 14/09
    22:13
  • הטיפול בפלואוריד נועד למקרים בהם האוטוסקלרוזיס מערבת את האוזן הפנימית וגורמת לירידת שמיעה תחושתית-עצבית ולא הולכתית בלבד. במקרים אלה הטיפול בפלואוריד הופך מוקדים לא יציבים של מחלת העצם (אוטוספונגיוזיס) ליציבים (אוטוסקלרוזיס) וכך מונע המשך ההידרדרות בשמיעה. מתאורך אני מבין שהפגיעה בשמיעה היא הולכתית בלבד ולפיכך אין התוויה לטיפול בפלואוריד.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: ירידה קלה בשמיה הולכתית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026