X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • cochlear synaptopathy
    יותם
    16:20 16/04/17 16/04
    16:20
  • שלום,

האם אתה מכיר את התסמונת שבכותרת? במידה ולא, אני מפנה אותך למאמר שמדבר על כך:
    http://hearinglosshelp.com/blog/hidden-hearing-loss/

האם אתה מכיר טיפול\אבחון למצב זה? האם נתקלת בחולים עם מצב זה?
    במידה ולא, רציתי לדעת האם יש רופאים בארץ שמכירים את המצב הזה ויכולים לאבחן\לטפל במישהו עם מצב זה.

תודה על עזרתך.

• הגב ל: cochlear synaptopathy

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • cochlear synaptopathy
    פרופסור אבי שצ'ופק
    21:48 16/04/17 16/04
    21:48
  • Auditory Neuropathy/ Auditory Dyssynchrony הוא המונח המקובל. הגישה המקובלת היא שיקום שמיעה (מכשירי שמיעה, מערכות FM).
    במקרים הקשים הטיפול הוא בשתל קוכליארי אם כי ההצלחה במקרים אלה טובה פחות ממקרי חירשות רגילים.
    משאלתך לא ברור אם כבר בוצעה האבחנה או לא.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • cochlear synaptopathy
    יותם
    00:43 17/04/17 17/04
    00:43
  • אני שואל את השאלה מכיוון שרופאים בארץ ואולי גם בחול לא מכירים את התופעה הנ"ל.

המאמר שנתתי מבחין בצורה מפורשת בין המושג שאתה מדבר עליו לבין מה שאני מדבר עליו. בין היתר המושג שאני מדבר עליו נגרם כתוצאה מפגיעת רעש ואילו המושג שאתה מדבר עליו נגרם מגורמים רבים ביניהם גורמים גנטיים. כמו כן בדיקת הברה בכל אחד מהמקרים מראה תוצאות שונות: במקרה שאני נתתי, לא בהכרח ניתן לאבחן את התסמונת, ואילו במקרה שאתה נתת, בדיקת הברה אינה תקינה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • cochlear synaptopathy
    פרופסור אבי שצ'ופק
    10:02 17/04/17 17/04
    10:02
  • זו אותה פתופיזיולוגיה ברמות שונות של המהלך העצבי של מסילות השמע.
    אם השאלה היא לגבי טיפול - זהה כמו ב - AN/AD.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • cochlear synaptopathy
    יותם
    12:10 17/04/17 17/04
    12:10
  • תודה על התגובה.

אם במקרה שאני נתתי כל הבדיקות יוצאות תקינות, איך ניתן לאבחן אותו? עשיתי את כל הבדיקות האפשריות(כולן תקינות). ואכן מהסתכלות במאמר, רשום שזה מקרה שמאופיין בכך שכל הבדיקות יוצאות תקינות ובכל זאת יש בעיית שמיעה על רקע רעש, טיטון וקושי לשמוע רעשים חזקים. יש לציין שאני בחור צעיר(32) כל שלא סביר שמדובר בפגיעה על רקע של גיל. כמו כן, הכל התחיל בעקבות חשיפה לרעש חזק במסיבות.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • cochlear synaptopathy
    יותם
    12:15 17/04/17 17/04
    12:15
  • שכחתי רק לציין, נעשתה בדיקת דיסקרימינציה תחת רעש של 84 DB ויצאה תוצאה של 76%.
    מסתבר שאין סטנדרט לבדיקות האלה בארץ, כלומר אני לא יודע איך אני לעומת ה"ממוצע". אולי אתה מכיר מקום שכן עושה בדיקות דיסקרימנציה תחת רעש ויודע להגיד משהו על התוצאה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026