X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • טנטון לאחר חשיפה לרעש
    רן
    21:44 12/03/17 12/03
    21:44
  • שלום, אני בן 42. לפני כחודשיים נחשפתי לרעש חזק וקצר ממערכת סטריאו ביתית. סבלתי מספר שבועות מאוזניים אטומות, סחרחורת קלה והחל טנטון דו-צדדי הנמשך עד עתה (אם כי יש הטבה).
    בבדיקת שמיעה, ארבע ימים לאחר החשיפה, נראתה פגיעה קלה בתדר 4kHz באוזן אחת ופגיעה מזערית באוזן השנייה יחסית לבדיקה שנערכה שנתיים קודם לכן. רופא א.א.ג. אבחן שעברתי טראומה אקוסטית ושלח אותי לבדיקת שמיעה נוספת ובדיקת BERA בעוד כחודש מהיום.
    האם יש סיכוי שהטנטון יחלוף? איך אני יכול לסייע לכך?
    האם יש גורמים המסייעים (או מפריעים) לכך כגון תזונה (קפאין, נתרן), תוספי תזונה, פעילות גופנית (ריצה, רכיבה), שימוש באטמים, תרופות (סטרואידים) וכדומה?
    תודה,
    רן

• הגב ל: טנטון לאחר חשיפה לרעש

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טנטון לאחר חשיפה לרעש
    פרופסור אבי שצ'ופק
    21:32 13/03/17 13/03
    21:32
  • טנטון כתוצאה מטראומה אקוסטית עשוי לחלוף בטווח של 6 ח'.
    גורמים מסייעים להחמרת טנטון הם מצבי דחק גופניים או נפשיים, היעדר שינה.
    המעטה במלח ובקפאין משפרים את מצב חילוף החומרים (הומטוסטזיס) של האוזן הפנימית והם רצויים תמיד.
    שימוש באטמים חשוב אם ישנו סיכון של חשיפה חוזרת לרעש מזיק.
    טיפול סטרואידלי לטנטון ללא ירידה בשמיעה שעונה לפרמטרים של "חירשות פתאומית" (וזה לא המצב לפי תיאורך) אינו מקובל.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: טנטון לאחר חשיפה לרעש

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026