X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הפרעות קצב
אודות הפורום
אודות פורום הפרעות קצב

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר ...

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים כרמל הן במרפאה להפרעות של קצב הלב במרכז הרפואי לין בחיפה. ד"ר דנון הינו בעל ניסיון רב ועשיר בתחומי הפרעות קצב הלב (ובכלל זה תורשתיות), השתלת קוצבי לב (ודפיברילטורים) מכל הסוגים, סגירת אוזנית, וכן אבלציות. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לפרפור פרוזדורים, פרפור עליות, אבלציה, עילפון, מניעה של מוות לבבי פתאומי, קוצב, קוצבי לב, דפיברילטור, הפרעות קצב חדריות, פעימות מוקדמות, מדללי דם, טיפולים פולשניים ולא פולשניים (תרופתיים) בהפרעות קצב, השתלות קוצבים ודפיברילטורים, הפרעות קצב תורשתיות, הפרעות קצב הלב, צריבות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר באנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום הפרעות קצב

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תוצאות אקו מאמץ בעקבות פעימה מוקדמת
    תאו
    09:36 29/11/22 29/11
    09:36
  • שלום,
    רקע : בן 47 , סבלתי עד פני 7 חודשים ממשקל גבוה מאוד BMI>43 , ולכן סבלתי גם מלחץ דם גבוה ואז התחלתי להרגיש פעימות חזקות. בדיקות שביצעתי אז שכללו הולטר, אקו לב מאמץ, אקו לב מנוחה וביקור קרדיולו האבחנה הייתה פעימה מוקדמת והמלצות לרדת במשקל. ואכן לקחתי את עצמי בידיים ותוך 7 חודשים הורתי 35 ק"ג BMI=34 ועדיין יורד במשקל, לחץ דם התחיל להסתדר ומרגיש טוב עד שלאחרונה שוב הרגשתי פעימות מוקדמות. קרדיולוג בדק והפנה אותו לסדרת בדיקות הכוללות MRI , הולטר 12 חיבורים ,אקו לב , מבחן מאמץ.
    בינתיים התקבלה תוצאות אקו מאמץ אשר הפחידה אותי מאוד והכניס אותי ללחץ ולכן אודה לחוות דעתך בעניין (אקו מאמץ לפני שהורדתי במשקל הייתה תקינה)
    תוצאות אקו מאמץ אחרונה:
    דופק במנוחה = 76
    לחץ דם = 120/80
    דופק במאמץ = 166 (96%)
    לחץ דם = 160/80

spectral dopler/mitral vlave
    E/A=1.57 REST
    E vel(m/sec)=1.15
    e(cm/sec)=12

color dopler
    mitral regurgitation = non rest , noe execise
    aortic regurgitation = none , noe
    Tricuspid regurgitation = none , noe

סיכום :
    technically difficult echo study
    במנוחה התכווצות הדפנות של חדר שמאל היתה שמורה, מייד לאחר מאמץ הודגמה התכווצות היפרדינמית בכל הדפנות של חדר שמאל למעט מחיצה תחתונה , קידמית ודופן תחתונה בחלק הדיסלי שלהם.
    לסיכום : חשד של איסכמיה בחוד הלב עם זאת יש לציין ריבוי הפרעות קצב חדריות דבר שמקשה על הערכת איסכימיה.
    לא נצפו שינויים ב STT , נצפו פעימות חדריות מוקדמות כולל זוגיות , שלישיות וביגממיניות בעת מאמץ.

preseved LV systolic function
    normal LV filling pressure

מומלץ המשך בירור CCTA או מיפוי לב.

אני מוטרד מהאבחנה של איסכימיה, אודה לחוות דעתך

• הגב ל: תוצאות אקו מאמץ בעקבות פעימה מוקדמת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תוצאות אקו מאמץ בעקבות פעימה מוקדמת
    ד"ר אסף דנון
    11:06 10/12/22 10/12
    11:06
  • יש חשיבות למקור הפעימות המוקדמות (עליות, חדרים ומאיפה בחדרים). קל לראות זאת באק"ג רגיל. כמו כן לכמות ביממה. אם אקו לב רגיל היה תקין (אני מבין שכן), אין התוויה לבצע MRI, הולטר 12 חיבורים, אקו לב במאמץ ומבחן מאמץ. כל הבדיקות האילה אינן נחוצות ועלולות לתת תוצאה כוזבת במיוחד אם יש הפרעות קצב תוך כדי הבדיקה. לגבי בדיקת אקו לב במאמץ- גם כאן חשוב לי לדעת איך נראות הפעימות המוקדמות באק"ג, באיזה דרגת מאמץ הופיעו ועוד?
    האיזור בו הופיעה "בעיה" באקו הוא איזור שבמיוחד יכולות להיות בו טעויות בפענוח הבדיקה.
    לכן, מכיוון שבצעת 3-4 בדיקות מיותרות, וכעת באחת מהן יש תוצאה לא ברורה, יתכן ותצטרך לבצע בדיקות נוספות שכרוכות במתן חומרים פולטי קרינה או בדיקות פולשניות.
    דיברת עם הקרדיולוג שלך? שאלת לדעתו?
    בוודאי הוא הסתכל על כמה מהדברים שרשמתי ויוכל לענות על שאלותיך.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה
  • הגב ל: תוצאות אקו מאמץ בעקבות פעימה מוקדמת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026