X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הפרעות קצב
אודות הפורום
אודות פורום הפרעות קצב

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר ...

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים כרמל הן במרפאה להפרעות של קצב הלב במרכז הרפואי לין בחיפה. ד"ר דנון הינו בעל ניסיון רב ועשיר בתחומי הפרעות קצב הלב (ובכלל זה תורשתיות), השתלת קוצבי לב (ודפיברילטורים) מכל הסוגים, סגירת אוזנית, וכן אבלציות. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לפרפור פרוזדורים, פרפור עליות, אבלציה, עילפון, מניעה של מוות לבבי פתאומי, קוצב, קוצבי לב, דפיברילטור, הפרעות קצב חדריות, פעימות מוקדמות, מדללי דם, טיפולים פולשניים ולא פולשניים (תרופתיים) בהפרעות קצב, השתלות קוצבים ודפיברילטורים, הפרעות קצב תורשתיות, הפרעות קצב הלב, צריבות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר באנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום הפרעות קצב

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • svt ופעימות מוקדמות
    דינה
    20:39 18/12/17 18/12
    20:39
  • שלום רב,
    בת 31, לפני כשנתיים עברתי אבלציה מוצלחת לAVNRT . במהלך בדיקת הEPS נמצא מוקד נוסף של AT שהוחלט לא לצרוב אותו. ההתקפים האחרונים לפני האבלציה היו מאד קשים ארוכים , הדופק הגיע ל240 והייתי חייבת לנסוע למיון. בכל אופן מאז אני מרגישה פעימות מוקדמות מהחדרים ומהעליות (בעיקר מהחדרים). לפני האבלציה לא הרגשתי אותן וגם לא הופיעו בהולטרים. אחרי האבלציה היו חודשים קשים של המון פעימות. וכעת הן מופיעות בגלים ימים מאד קשים שאני מרגישה המון, בעיקר בשעות הלילה כל כמה שניות. לפעמים גם כל פעימה שנייה. בשעות היום הן יותר מפוזרות ואחרי זה כמה ימים שקטים וחוזר חלילה. בזמן האחרון גם היו לי כמה אירועים של פעימות מוקדמות ומיד אחרי דופק מהיר פתאומי (אולי AT??). בכל מקרה ניסיתי קרדילוק לפעימות המוקדמות לא הרגשתי שיפור ומינון גבוה מוריד לי את לחץ הדם וגורם להרגשה לא טובה. אקו לב לפני שנתיים היה תקין ומבחן מאמץ לפני כ-9 חודשים תקין. לפני שילדתי ולפני האבלציה הייתי מכורה לספורט וכעת לא מתאמנת מפחדת מהפעימות ועליתי גם במשקל...ניסיתי כמה חודשים בשיקום לב אבל זה לא דומה בכלל ליכולות שהיו לי פעם. הרגשתי דיי קשה להתאמן.
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם יכול להיות מצב שפעימות מוקדמות מחמירות יותר דווקא ככל שקצב הלב איטי יותר??? לכן אולי אני הרגשתי החמרה עם הקרדילוק והן מופיעות יותר בלילה?
    2. התייעצתי עם כמה קרדיולוגים בנוגע לאופציות נוספות חלק אומרים לקחת טמבוקור כי אין ברירה ואני מאד סימפטומטית וחלק לא לגעת בזה. אני מאד חוששת לנסות לאחרי שקראתי את תופעות הלוואי. האם נהוג או אפשר לבקש בארץ לנסות טמבוקור במסגרת אישפוז בבית חולים?
    3. מה יכולה להיות הסיבה לכך שאחרי כביכול אבלציה מוצלחת יופיעו פעימות מוקדמות בעיקר מהחדרים? הרי SVT זה הפרעה מהעליות אז אני מבינה פעימות מוקדמות עלייתיות אבל חדריות?
    4. רופאים אומרים שהכי חשוב שלא תהיה בעיה במבנה הלב או מחלת לב ואז ההפרעות נחשבות לשפירות. כיצד יודעים באמת שאין בעיה כזו. דרך אקו לב או בדיקות נוספות? כל כמה זמן נהוג לבצע אקו לב?
    5. האם קיים איזשהו טיפול חוץ מחוסמי בטא, תרופות מהמשפחה של טמבוקור ואבלציה?
    6. כיצד אפשר לדעת אם קושי להתאמן נובע מבעיה בלב או מכושר גופני לקוי?
    מה תוכל לייעץ לי באופן כללי
    סליחה על האורך פשוט סובלת מהפרעות קצב כבר שנים
    תודה לך מראש

• הגב ל: svt ופעימות מוקדמות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • svt ופעימות מוקדמות
    ד"ר אסף דנון
    22:12 18/12/17 18/12
    22:12
  • 1. יכול להיות אבל סביר יותר שבלילה את מודעת יותר לפעימות המוקדמות.
    2. קרדילוק לא יעיל מספיק לפעימות המוקדמות במרבית המטופלים. אין ספק שטמבוקור יעילה יותר. תופעות הלוואי של טמבוקור(FLECAINIDE). טמבוקור יכולה לגרום לסחרחורת, כאב ראש, ראייה מטשושטשת בכ 5% מהמטופלים. לרוב לפעימות מוקדמות לא צריך מינון גבוה. אפשר להתחיל ממינון נמוך שלרוב לא גורם לתופעות הלוואי האילה. אם אין מחלת לב אחרת לא צריך להתחיל בבית החולים. אפשר להתחיל בבית ולעשות אק"ג אחרי מס' ימים. זה יתן לך זמן לחשוב.
    3. יתכן והיו פעימות מוקדמות גם לפני ה AVNRT ולעתים הן הגורמות לכך. יש מחקרים שמראים שיש יותר פעימות חדריות ממוצא חדר ימין באנשים עם AVNRT. יתכן שהם רק יותר מודעים לכך.
    4. זה נכון אבל גם הפרעות "שפירות" שלא הורגות יכולות לפגוע באיכות החיים. המראה של הפעימות באק"ג ואקו תקין עוזרים לאבחנה של פעימות שפירות לעומת אחרות. במקרים של ספק אני עושה MRI לב אבל בדר"כ אין בכך צורך. אם עשית אקו לב אחד באיכות טובה, אין צורך בנוסף.
    5. חוסמי סידן יכולים להחליף חוסמי בתא אבל לא יעילים יותר באופן כללי. תרופות אחרות שאינן מהמשפחה של טמבוקור גורמות ליותר תופעות לוואי (סוטלול, פרוקור) או פחות יעילות (מולטק, DRONADERONE).
    6. מבחן מאמץ. אם אין עלייה משמעותית בפעימות המוקדמות בזמן המאמץ, ואקו לב מראה תפקוד תקין של הלב, כנראה שמדובר בכושר לקוי.
    -אין ספק שיש לך מקרה יחודי וכל האינפורמציה הנ"ל לא מחליפה יעוץ מלא הכולל התסכלות מדוקדקת על כל הנתונים ותרשימי האק"ג.
    תרגישי טוב.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה
  • הגב ל: svt ופעימות מוקדמות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026