X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הפרעות קצב
אודות הפורום
אודות פורום הפרעות קצב

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר ...

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים כרמל הן במרפאה להפרעות של קצב הלב במרכז הרפואי לין בחיפה. ד"ר דנון הינו בעל ניסיון רב ועשיר בתחומי הפרעות קצב הלב (ובכלל זה תורשתיות), השתלת קוצבי לב (ודפיברילטורים) מכל הסוגים, סגירת אוזנית, וכן אבלציות. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לפרפור פרוזדורים, פרפור עליות, אבלציה, עילפון, מניעה של מוות לבבי פתאומי, קוצב, קוצבי לב, דפיברילטור, הפרעות קצב חדריות, פעימות מוקדמות, מדללי דם, טיפולים פולשניים ולא פולשניים (תרופתיים) בהפרעות קצב, השתלות קוצבים ודפיברילטורים, הפרעות קצב תורשתיות, הפרעות קצב הלב, צריבות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר באנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום הפרעות קצב

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מה ההבדל
    דנית
    11:10 12/12/17 12/12
    11:10
  • שלום, יש לי PSVT אחת לכמה חודשים שעובר לבד. בהולטר מעקב נמצא :הפרעות קצב על חדריות :נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-19 פעימות, במהירות 125-178 פעימות לדקה.
    אני מבינה שמדובר בהפרעת קצב אחרת? או האם זה סוג של SVT? לא הרגשתי דופק מהיר ביממה הזו ולא היה לי התקף PSVT, האם ייתכן שנרשם ולא הרגשתי? האם ניתן להמשיך כרגיל ללא טיפול? (לא עשיתי אבלציה ולא לוקחת כדורים ומצבי הכללי מעולה)
    תודה

• הגב ל: מה ההבדל

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מה ההבדל
    ד"ר אסף דנון
    22:33 12/12/17 12/12
    22:33
  • PSVT או SVT פירושו PAROXYSMAL SUPRAVENTRICULAR TACHYCARDIA, כלומר טכיקרדיה (דופק מהיר) התקפית שמערבת את האיזור שמעל חדרי הלב. ישנן מס' רב של טכיקרדיות כאילה ממקורות שונים. ATRIAL TACHYCARDIA (דופק מהיר ממקור כלשהוא בעליה) היא אחת מהן אם כי חלק מהרופאים יבדילו בין ATRIAL TACHYCARDIA ל SVT אחרות. SVT אחרות (לדוגמה, השכיחה ביותר הינה AVNRT) לרוב ימשכו מעבר ל 3-19 פעימות ויהיו סימפטומטיות (תרגישי אותן).
    SVT בדרך כלל אינה מסוכנת פרט למקרים נדירים כגון אילה שמערבים מסלול הולכה עוקף (WPW). לעתים אנשים מבוגרים עם מחלת לב נוספת יכולים לסבול סימפטומים קשים יותר ואף עילפון עקב SVT. מישהי כמוך לרוב תתלונן על דפיקות לב, חולשה ולא מעבר לכך. לכן הטיפול יותאם ביחד איתך- אין טעם ליטול כדורים באופן יומיומי למנוע משהו שיקרה באופן לא צפוי, אחת למס' חודשים. ניתן ליטול כדור רק כאשר זה מתחיל (SOS או "PILL IN THE POCKET") אבל יש לזכור שמשך הזמן שלוקח להם להשפיע הוא לפחות חצי שעה ואם האירועים שלך קצרים יותר, זה לא יעזור. לכן, במידה וזה מפריע לך, יש לשקול טיפול פולשני (אבלציה או צריבה של המקור להפרעת הקצב).

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה
  • הגב ל: מה ההבדל

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה רבה על הפירוט ועוד הבהרה קטנה
    דנית
    12:26 13/12/17 13/12
    12:26
  • אם כך בעצם שכיחות הפרעות הקצב שלי גדולה יותר ממה שחשבתי רק שברוב המקרים זה לא מורגש על ידי? אם אין בעיה נוספת בלב כמו שתיארת שגורמת למבוגרים לסבול מזה יותר או החמרה אז אפשר תיאורטית לחיות עם זה כל החיים? זה לא מעייף את הלב? פיתוח כושר גופני גבוה יותר יכול לעזור? תודה על הכל

• הגב ל: תודה רבה על הפירוט ועוד הבהרה קטנה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה רבה על הפירוט ועוד הבהרה קטנה
    ד"ר אסף דנון
    19:50 13/12/17 13/12
    19:50
  • הפרעות קצב קצרות כגון non sustained atrial tachycardia הן בעלות משמעות קטנה. לא מטפלים בהן בדרך כלל ובעיקר אם את לא מרגישה אותן. זה לא יעייף את הלב. יתכן שהן סמן לכך שבעתיד תהיינה הפרעות קצב ממושכות יותר מאותו סוג. שה לא חייב לקרות ועד שזה יקרה לא צריך לטפל בהן. אני לא יודע מה הכוונה ב PSVT שיש לך והאם זוהי אותה הפרעת קצב או אחרת. פיתוח כושר גופני יכול לעזור. במקרים מסויימים אנשים שמפתחים כושר גופני. צורה קיצונית סובלים באופן פרדוקסלי מיותר הפרעות קצב אבל זה מיעוט המקרים ומדובר בכושר גבוה מאוד.חשוב להימנע מצריכה עודפת של אלכוהול (יין אדום בכמות סבירה דווקא טוב), קפאין, עישון ולשמור על לחץ דם תקין.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה
  • הגב ל: תודה רבה על הפירוט ועוד הבהרה קטנה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026