X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום ראומטולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום ראומטולוגיה כללית

פורום ראומטולוגיה כללית שע"י יחידת ראומטולוגיה המרכז הרפואי כרמל, חיפה, מנוהל על ידי ד"ר ג'וי פלד הינה מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל. כמו כן, שותפים לניהול הפורום גם ד"ר דבי זיסמן וד"ר אמיר חדאד. ד"ר דבי זיסמן הינה מומחית לרפואה פנימי...

פורום ראומטולוגיה כללית שע"י יחידת ראומטולוגיה המרכז הרפואי כרמל, חיפה, מנוהל על ידי ד"ר ג'וי פלד הינה מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל. כמו כן, שותפים לניהול הפורום גם ד"ר דבי זיסמן וד"ר אמיר חדאד. ד"ר דבי זיסמן הינה מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ומנהלת היחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל חיפה, ובמרכז הרפואי "לין", וד"ר אמיר חדאד הוא מומחה ברפואה פנימית וראומטולוגיה המשמש כראומטולוג בכיר ביחידת הראומטולוגיה של בית החולים "כרמל", בשילוב עם מתן ייעוץ ראומטולוגי במרכז "לין", שבחיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לדלקת מפרקים, ראומטולוגיה כללית, לופוס - זאבת, וסקוליטיס, Systemic lupus erythematosus, rheumatoid arthritis, Early arthritis, Psoriatic arthritis, Infalmmatory arthritis, Vasculitis, Ankylosing spondylitis, תרופות ביולוגיות, מטוטרקסט, vaccination and arthritis -חיסונים בדלקת מפרקים, temporal arteritis polymyalgia rheumatica, bechet, fmf, familial medeiterranean fever, קדחת ים תיכונית, מחלות אוטואימוניות ועוד. הנכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות היחידה על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • לא יודעת מה יש לי
    ליז
    09:24 16/09/16 16/09
    09:24
  • אני בת 30 יש לי 2 ילדים, וסובלת משלל תופעות כבר כשנה. הכל התחיל מטרואמה נפשית קשה שעברתי במקום העבודה שאני עדיין עוברת על בסיס יומיומי בנוסף בתוך התקופה נתגלה אצלי ממצא אקראי בכליות (שבדיעבד אין לו משמעות) אבל גרר בדיקות מלחיצות רבות התחלתי לקרוא באינטרנט כל מיני תרחישי אימה בקשר לכל מה שסבלתי ממנו ולפעמים משהו שקראתי עליו גם הרגשתי פיזית ממש כמו נבואה שהגשימה את עצמה מאז ותוך התקופה סבלתי מ: במשך כשלושה חודשים סבלתי מכאבים ותחושת שריפה באזור הערייה והלדן, טופלתי בשלל תרופות שלא עזרו עד שהגעתי לרופאה המתמחה בתחום שנתנה לי משחה בשם בטא קורטן והכאבים חלפו ולא חזרו, אחר כך נדבקתי בוירוס הקאות ושלשלשולים ומיד לאחריו החלו לי כאבים בבליעה תחושה של גוש תקוע בגרון צרבות קשות לחץ בחזה כמו חגורה לוחצת על הצלעות- עשיתי עשרות בדיקות ולקחתי המון תרופות ואז הכאבים פשוט חלפו יום אחד ולא חזרו מאז (כ4 חודשים) במהלך התקופה הזו התפרץ לי הרפס סימפלקס בתוך הפה והייתי עם חום גבוה במשך מעל לשבוע חליתי גם בסטרפטוקוק בגרון. לאחר מכן התחילה לי תסמונת קדם וסתית קשה הכוללת סחרחורות ובחילות - גם היא חלפה. מזה שלושה חודשים כמעט ובסמוך להיעלמות התסמינים במערכת העיכול התחילו לי כאבים בידיים וברגליים הכאב הוא לפעמים כאב עמוק לפעמים שורף לפעמים מנומלל הוא נוכח כל העת מאז שהתחיל ללא הפוגות אבל נודד ויכול להיות ברמות שונות באופן כללי מרגיש כאילו כל השרירים בגוף תפוסים וכואבים יש נקודות בגוף שאני לוחצת עליהן קלות הן כואבות מאוד, יום למחרת אותה הנקודה יכולה להיות לא כואבת בכלל(כיום מעבר לכאב הזה אין לי תסמינים נוספים אולי מלבד עייפות קלה הקשורה למצב הרוח הירוד ) בבוקר יש תחושה כאילו ישנתי בתוך בטון הגוף קשה ונוקשה והצד שישנתי עליו בעיקר צד שמאל כואב מאוד והתחושה ממשיכה לאורך כל היום עד הערב כאשר יש ימים טובים יותר ופחות, ערכתי בדיקות נוירולוגיות וראומטולוגיות, ביקרתי אצל ראומוטולוגית בבלינסון והעלתי בפניה את האפשרות שיש לי פיברומיאלגיה שהרי כל פעם שכותבים כאבים בכל הגוף או כאבים בידים וברגליים מיד מגיעים לתוצאות הללו בגוגל- היא בדקה אותי בדיקה פיזית (ללא בדיקה בנקודות לחץ) אמרה שאין נקודות הדק בשרירים ואין הגבלה בתנועה ושללה זאת על הסף בטענה שמדובר בתופעות פיזיות של לחץ נפשי (היא הפנתה אותי לטיפול פסיכאיטרי שהעדפתי להמתין כרגע ולא לבצע ופניתי לטיפול פסיכולוגי וגם כירופרקטי במקום.
    אני לא מצליחה להרגע מהמחשבה שמדובר בטעות באבחון ושכן יש לי פיברומיאלגיה האם התסמינים מתאמים? מדובר בכאבים נודדים בעוצמות שונות שיכולים להופיע במפרק או בעצם או בשריר או בעור (תחושה של חום או שריפה או מכה קטנה שמתפרשת כמכה גדולה) הם נמשכים ללא הפוגה כמעט שלושה חודשים ונודדים בין איזורי גוף שונים יכולים להיות כמעט בלתי מורגשים ויכולים להיות חזקים למשל שאני מרגישה שקשה לי לעלות מדרגות הם לרוב כן תלוים במצב הרוח שלי וברמת החרדה (למשל שהייתי בחול ולא בעבודה הרגשתי כאבים בעוצמה מועטה ביותר) מעבר לכאבים אלה אין לי סימפטומים נוספים ישנה היטב נרדמת בקלות ולא מתעוררת מכאבים בלילה. האם בכל זאת ייתכן שמדובר בטעות באבחנה ומדובר בפיברומיאלגיה? האם זו מנת חלקי בחיים האלה? או שיתכן שהכאב יחלוף מעצמו כמו הדברים האחרים שחלפו ללא לקיחת תרופות כל החיים?

• הגב ל: לא יודעת מה יש לי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לא יודעת מה יש לי
    ד"ר ג'וי פלד
    09:26 14/02/19 14/02
    09:26
  • ליז, אני רואה שאת מאוד סובלת משלל מכאובים גופניים. הכאבים שאת סובלת מהם בהחלט יכולים לנבוע מפיברומאילגיה אולם יש צורך בבירור מעמיק על מנת לשלול אתיולוגיות נוספות. אם אינך בטוחה באבחנה שקבלת, אני מציעה שתפני לראומטולוג אחר לדעה נוספת. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר ג'וי פלד, מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל, חיפה, ובמרכז הרפואי "לין", חיפה.
    טלפון: 04-8250486
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: לא יודעת מה יש לי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026