X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום מחלות אף וסינוסים
אודות הפורום
אודות פורום מחלות אף וסינוסים

פורום מחלות אף וסינוסים שע"י מחלקת אף אוזן גרון, מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר ג'ני ג'רבשיאן. ד"ר ג'ני ג'רבשיאן שהינה מומחית במחלות אף אוזן גרון - גידולי ראש וצוואר, ורופאה בכירה במחלקת אף אוזן גרון - גידולי ראש וצוואר במרכז הרפואי כרמל, חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלו...

פורום מחלות אף וסינוסים שע"י מחלקת אף אוזן גרון, מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר ג'ני ג'רבשיאן. ד"ר ג'ני ג'רבשיאן שהינה מומחית במחלות אף אוזן גרון - גידולי ראש וצוואר, ורופאה בכירה במחלקת אף אוזן גרון - גידולי ראש וצוואר במרכז הרפואי כרמל, חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לסינוסיטיס, פוליפים באף, גידולים שפירים בחלל האף והסינוסים, סינוסיטיס חריפה, סינוסיטיס כרונית, גידולים ממאירים בחלל האף והסינוסים, דימום מהאף, אפיסטקסיס, קושי נשימה דרך האף, סטיית מחיצת האף, הגדלה של הקונכיות, DEVIATED SEPTUM, ניתוחי אף וסינוסים, FESS (ניתוח אנדוסקופי של הסינוסים), סיבוכים של ניתוחי סינוסים, ניתוחי מחיצת האף והקונכיות, גופים זרים באף ושאלות כלליות בנושא מחלות האף ותעלות הסינוס. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות העונות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום מחלות אף וסינוסים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תחושת מחנק וקושי להירדם
    רועי
    18:55 19/06/17 19/06
    18:55
  • שלום

בן 40, יש לי עודף משקל, ואני בתהליך של לרדת במשקל. עושה פעילות גופנית ועוד.
    כבר שנים שאני לא יכול לישון על הגב (גם כשהייתי במשקל הרבה יותר נמוך מהיום), בשכיבה על הגב אני פשוט לא יכול להירדם, כשאני עומד להירדם אני מרגיש שאני נחנק ומיד מסתובב.
    הבעיה שכיום גם על צד ימים קשה לי, אני מנסה להירדם וכנראה שאיך שאני מתחיל להירדם אני מרגיש מחנק, זה מכריח אותי להסתובב, הדופק פועם חזק, ואני מסתובב לשמאל.
    רק בצד שמאל אני איכשהו מצליח להירדם.

על הגב זה ידוע שיש בעיה (צניחת בסיס לשון וכדו') אבל למה על צד ימין יש לי בעיה להירדם ועל צד שמאל הרבה פחות?
    שאלתי היא לא במקום בדיקת שינה, אלא ניסיון להבין את הבעיה גם בשינה על הצד, ובדגש בעיה קשה על צד ימין.

תודה

• הגב ל: תחושת מחנק וקושי להירדם

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' מ"ק נחמה אורי
    19:37 19/06/17 19/06
    19:37
  • שלום רב
    יתכן דיש לך בנוסף לבסיס לשון רחב במיוחד גם סטייה דל מחיצת האף שגורמת להפרעה בשכיבה על הצד.
    אין תחליף לבדיקת שינה ובמידת הצורך תיקון מחיצת האף כדי שתוכל להשתמש במכשיר ה CPAP
    ההצלחה
    פרופ מק אורי

בברכה,
    פרופ' מ"ק נחמה אורי, מומחית רפואת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר, ולשעבר מנהלת יחידת אף וסינוסים במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    לצורכי ייעוץ ישנו החזר של 70% מכללית מושלם.
    טלפון במרפאה: 077-9974-150
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    רועי
    00:56 20/06/17 20/06
    00:56
  • שלום

1. האם בסיס לשון רחב זה משהו מולד או שמתפתח?
    יש לזה טיפול כלשהו חוץ מטיפול ניתוחי?
    והאם זה משהו שרופא א.א.ג מאבחן בבדיקה פשוטה במרפאה?

2. יש לי סטיית מחיצה באף, האם זה יכול להסביר קושי גדול יותר בשכיבה על צד ימין מאשר על צד שמאל?
    מדוע סטיית המחיצה גורמת לכך שאני לא מצליח להירדם ומרגיש שאני נחנק וקם? למה בעצם במצב כזה לא נוצר אוטומטית מעבר לנשימה דרך הפה?

אשמח מאוד לקבל תשובות לשאלות שמטרידות אותי לא מעט.

תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' מ"ק נחמה אורי
    08:42 20/06/17 20/06
    08:42
  • שלום רב
    בסיס לשון רחב יכול להיות מולד אך עם ירידה במשקל המצב משתפר כי השומן באיזור הסנטר גורם לבסיס הלשון להצר יותר את נתיב האוויר.
    סטיית המחיצה גורמת לנשימה דרך הפה וזה מביא לנחירות ולגום נשימה בשינה.
    המכשיר - הסיפאפ דוחף את האוויר בלחץ דרך האף ומונע את הפסקות הנשימה
    בהצלחה

בברכה,
    פרופ' מ"ק נחמה אורי, מומחית רפואת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר, ולשעבר מנהלת יחידת אף וסינוסים במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    לצורכי ייעוץ ישנו החזר של 70% מכללית מושלם.
    טלפון במרפאה: 077-9974-150
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026