X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים
אודות הפורום
אודות פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים שע"י מחלקת ילדים שבמרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים בכיר במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל, הנמנה על סגל הרופאים הביכירים שבמחלקת ילדים בבי"ח כרמל שבחיפה שבראשותו של פרופ' גיורא פילר, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון...

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים שע"י מחלקת ילדים שבמרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים בכיר במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל, הנמנה על סגל הרופאים הביכירים שבמחלקת ילדים בבי"ח כרמל שבחיפה שבראשותו של פרופ' גיורא פילר, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, רופא ילדים בכיר ומומחה בהפרעות שינה בילדים ובמבוגרים ומנהל מחלקת הילדים בביה"ח כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לכאבי בטן בילדים, עצירות בילדים, ריפלוקס קיבתי וושטי, מחלות מעי דלקתיות, בליעת גופים זרים, רגישות לחלבון חלב פרה, מחלות כבד בילדים, כשל בשגשוג בילדים, צליאק בילדים, דימום רקטאלי ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שלשול רירי- תינוק בן חצי שנה
    יעל
    08:45 15/05/16 15/05
    08:45
  • שלום,
    לפני שבוע בדיוק בני החל להקיא עד כדי התייבשות. נסענו לשניידר ושם שיערו כי מדובר במשהו ויראלי. היה חום 38.6. מאז החום לא חזר. שוחרר ללא אשפוז. למחרת בבוקר שלשל ריר. ביצעתי תרבית צואה לוירוס רוטה ואדנו וכן לסלמונלה ושיגלה- שלילי. קיבלתי אזניל עם הוראה לתך רק אם יעלה חום ודווקא הרגשתי שיפור ביציאות. הפסיק להקיא עוד ביום שהיה במיון. היציאות הפכו לשלשול יחסית עם תוכן ובלי ריר. לאחר 4 ימים נתתי פירות (כבר נחשף לפירות לפני כן) וכעבור שעה הקיא שוב והחל לשלשל ריר. לאחר שהתייעצתי עם הרופא נתתי את האזניל. לאורך כל 3 הימים בהם קיבל את התרופה המשיך לשלשל ריר. גם הבוקר, לאחר שסיימנו אתמול את המנה השלישית והאחרונה, עדיין שלשל ריר. מדובר על צואה שנראית כמו "חלקיקים" ירוקים כהים עם ריר ירוק כהה ביניהם. לעיתים בשילוב עם צואה מוצקת יותר בגוון ירקרק. מה זה יכול להיות?? אני דואגת.

• הגב ל: שלשול רירי- תינוק בן חצי שנה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יגאל אלנברג
    11:07 15/05/16 15/05
    11:07
  • שלום רב,

יש מגוון סיבות לתלונות של בנך, רובן לא מדאיגות ובדרך כלל היציאות מסתדרות.
    הסיבות יכולות להיות זיהומיות (גם אם הבירור הראשוני העלה חרס, לרב לא דורש טיפול), אלרגיות (גם חשיפה למרכיבים לא חדשים יכולה להוביל לשלשול), ספיגת סוכרים (אי סבילות ללקטוז לאחר מחלת שלשולים ואז יש לעבור לתמל ללא לקטוז במידה ואינו יונק).
    ישנן סיבות נוספות, אך פחות סביר ויש לקבל את התמונה השלמה - לשם כך, במידה ותלונות נמשכות יש להיוועץ ברופא.

בברכה,
    ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל.
    להמנת תורים: 04-8250247
    טלפון ליצירת קשר איתי - 048250354
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    יעל
    09:37 16/05/16 16/05
    09:37
  • לדברי הרופא זה ויראלי. הסביר שיש וירוסים ארוכים. כרגע לא עושים כלום.
    רציתי לשאול, באיזה מצב מתחילים לבדוק בעיות ספיגה וכד'? כי אני מרווה מאד שזה לא המקרה שלנו...

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יגאל אלנברג
    09:29 17/05/16 17/05
    09:29
  • לרוב אנו ממליצים לעבור לתמל ללא לקטוז לאחר כשבועיים של שלולים, אך זה תלוי האם העכוז עם אודם, האם כאוב ביציאה, האם יש יציאה לאחר תמ"ל......
    יש הרבה משתנים שחשוב לדעת.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    יעל
    10:49 17/05/16 17/05
    10:49
  • ראשית, תודה על הסבלנות ועל המענה.
    אתן קצת רקע: התינוק ניזון מנוטרימיגן מגיל שבועיים עקב רפלקס הקאה במהלך ארוחת סימילק חלבי (אך ללא הקאה). לא ינק מעולם.
    הנוטרימיגן היטיב עמו מאד.
    בגיל 3.5 ח' נבדק ע"י אלרגולוג לבדיקת אלרגיה לחלב- ללא עדות ל- IGE MEDIATED. עם זאת, הסביר כי לא ניתן לשלול NON IGE והמליץ לי לנסות חלבי ולראות איך מגיב.
    לאור זאת, בגיל 4.5 חודשים ניסיתי מנת 150 מ"ל של סימילאק חלבי. כעבור שעה החל להקיא עד כדי אפאטיות. נסענו למיון. שם העלה חום והחל לשלשל ריר. הגיע למצב של חמצת ומדדי דלקת גבוהים. אושפז ל-5 ימים. אבחנת הרופאים היתה "גסטרו אנטריטיס" אך לא שללו כי מדובר בתגובה אלרגית למנת החלב שקיבל. טופל באנט' ומאד וחזר לעצמו. לאחר מכן היו לנו 4 שבועות של "שקט" כאשר הוא ניזון כמובן מנוטרימיגן.
    בדיוק 4 שבועות לאחר האשפוז, חזר ביום ראשון שעבר מהמעון והחל להקיא ללא הפסקה. נסענו שוב לבי"ח. כמובן שאלתי את המטפלות אם מישהו בטעות נתן חלבי ונעניתי בשלילה. בביה"ח שיערו כי מדובר במשהו ויראלי. שוחרר ללא אשפוז. הפסיק להקיא. למחרת שלשל ריר בגוון חום בהיר. מדובר על שלשול אחד בלבד שהתרחש על הבוקר. נסעתי לרופא שהפנה לתרבית צואה לסלמונלה, שיגלה, וירוס רוטה ואדנו- כולם שליליים. רשם אזניל עם הוראה לתת רק עם יחמיר. היו 3 ימי הטבה, לא הקיא כלל והיה שיפור ביציאות, היו רכות מעט אך לא היה ריר כלל.
    4 ימים אחרי האשפוז (יום חמישי האחרון- יום העצמאות), כשהיציאות השתפרו אך לא חזרו לעצמן לגמרי- נתתי לו פירות (בננה, תפוח ואגס). כנראה טעיתי בגדול משום שכעבור חצי שעה הקיא הכל ומיד החל לשלשל ריר, שלא פסק עד היום (כבר6 ימים). נתתי את שלוש מנות האזניל, אך אין שום שיפור. הוא ממשיך לשלשל ריר בצבע ירוק כהה, לעיתים בשילוב "חלקיקים" ירוקים כהים ולעיתים ריר בלבד. אין חום (עד 37.6). אוכל ב"ה אך פחות מהרגיל ויש לו מצב רוח.
    בתחילת השבוע היינו אצל הרופא. חושב שזה ויראלי והסביר כי יש להתאזר בסבלנות. עם זאת ציין כי יש במקרה בו השלשול הרירי אינו פוסק, מתחילים לבדוק בעיות ספיגה, אך לפיו כרגע לא צריך לעשות כלום.
    אני מודאגת כיוון שאף פעם לא ראיתי שלשול רירי ארוך כ"כ. השלשול הוא לאורך כל שעות היום, לא רק אחרי אוכל. הטוסיק לא אדום כיוון שאני מקפידה לאוורר ולמרוח משחה. שבוע שעבר עוד הקיא מדי פעם ויש לציין כי יש לו ליחה.
    מהי הערכתך? נשמע סיפור נורמלי?
    סליחה על האורך, פשוט אני מודאגת מאד.
    תודה רבה...!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך
    יעל
    10:59 17/05/16 17/05
    10:59
  • שכחתי לציין כי בעקבות הביקור השני במיון לקחנו אותו לאלרגולוג נוסף שביצע טסט עורי לחלב + בוטנים וביצים. אין אלרגיה. יש אולי רק אי סבילות לחלבון חלב פרה. לכן הציע חשיפות למוצקי חלב בגיל המתאים, בהשגחה, בעוד מס' חודשים.
    בנוסף, את הפירות שנתתי השבוע שבעקבותיהם שלשל ריר כבר נתתי בעבר ואז הגיב להם מצוין.
    תודה רבה, מעריכה מאד!!

• הגב ל: המשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יגאל אלנברג
    09:17 17/06/16 17/06
    09:17
  • ראה לעיל

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך
    ד"ר יגאל אלנברג
    09:18 17/06/16 17/06
    09:18
  • .

בברכה,
  • הגב ל: המשך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025