X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים
אודות הפורום
אודות פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים שע"י מחלקת ילדים שבמרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים בכיר במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל, הנמנה על סגל הרופאים הביכירים שבמחלקת ילדים בבי"ח כרמל שבחיפה שבראשותו של פרופ' גיורא פילר, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון...

פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים שע"י מחלקת ילדים שבמרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים בכיר במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל, הנמנה על סגל הרופאים הביכירים שבמחלקת ילדים בבי"ח כרמל שבחיפה שבראשותו של פרופ' גיורא פילר, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, רופא ילדים בכיר ומומחה בהפרעות שינה בילדים ובמבוגרים ומנהל מחלקת הילדים בביה"ח כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לכאבי בטן בילדים, עצירות בילדים, ריפלוקס קיבתי וושטי, מחלות מעי דלקתיות, בליעת גופים זרים, רגישות לחלבון חלב פרה, מחלות כבד בילדים, כשל בשגשוג בילדים, צליאק בילדים, דימום רקטאלי ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חוסר תאבון ושקט סביב הארוחות
    אלין
    11:42 03/06/18 03/06
    11:42
  • שלום, בני בן 3.5 חודשים (משקל לידה 3460, משקל כיום 6740). לאחר חיסוני גיל חודשיים (את הרוטה הקיא בחלקו) החלה תופעה של חוסר תאבון וחוסר שקט סביב הארוחות.
    תחילה קישרתי את חוסר התאבון לחיסונים, אך התופעה נמשכת עד היום וכבר עבר חודש וחצי.

הילד ישן לילה שלם מגיל חודשיים ולאחר לילה שבו לא קם לאכול, אוכל 40-60 מפסיק ומתחיל לבכות.
    עד לפני שבועיים היה אוכל חלב שאוב ורק כאשר היינו יוצאים מהבית היה אוכל נויטרליון רגיל.
    חוסר השקט ניכר גם בחלב שאוב וגם בתמל.
    אני כמעט ולא אוכלת מוצרי חלב וישנם שבועות שבכלל לא צורכת, כך שלא נראה שמדובר ברגישות לחלבון פרה.

במהלך היום הוא יחסית רגוע,משחק, ישן וחוסר הרוגע הוא סביב הארוחות.
    כאשר מתנגד לאכול, אני נאלצת להרדים אותו ולתת לו את יתרת הבקבוק תוך כדי שינה. כתוצאה לא תמיד הוא עושה גרעפס וברור לי שהמצב לא תקין ושאני לא מקנה לו הרגלי אכילה נכונים.
    עלייה סבירה במשקל (שומר יחסית על אחוזון 40)- לא אמורה להיות ירידה, שכן אני מאכילה מתוך שינה כאשר מתנגד לאכול.
    בזמן ערות,הכמות המקסימלית שאני מצליחה לתת לו היא 80-100 (כאמור לפעמים גם רק 40 אחרי שלא אכל 5-6 שעות) וגם כשאני מצליחה, אני מרגישה שהכרחתי אותו לאכול..זה לרוב קורה רק אחרי שאסיח את דעתו ואתן לו לראות משהו ביוטיוב..
    כאשר אני נאלצת להרדים על מנת להאכיל, הכמות המקסימלית היא בדרך כלל 150.
    בין 5-6 ארוחות ביממה. בלילה לא קם לאכול ובאופן כללי אני מתרשמת שהוא לרוב לא דורש אוכל גם כשיעברו 4-5 שעות. ניסיתי מספר בקבוקים, פטמות שונות, האכלה כמעט בישיבה..נסיתי להוסיף דייסה לאוכל וגם לא היתה הטבה.

בדיקת רופא הילדים נמצאה תקינה. לבת הגדולה היה רפלוקס שהתבטא בהקאות מרובות וחוסר שקט לאורך כל היום.. נוטירליוןAR שיפר מאוד את המצב.
    כעת אצל הבן היו לעיתים פליטות גדולות מהרגיל, עלייה של האוכל,התפתלויות אך לא הקאות( כאמור חוסר השקט הוא רק סביב הארוחות) ולכן פניתי לרופאה על מנת לקבל מרשם לנויטרליון AR.
    כבר מעל שבוע שאני מנסה לתת לו את ה AR, בהתחלה חל שיפור מסויים אך בכמה ימים האחרונים הוא שוב מראה את אותה התנהגות..חוסר שקט סביב האוכל, בכי..ואני נאלצת להסיח את דעתו באמצעות יוטיוב או להרדים אותו על מנת לנסות לסיים את יתרת המנה.
    חזרתי לרופאת ילדים על מנת לעדכן שהAR לא פותר את הבעיה, היא נתנה מרשם לzantac והפנייה לגסטרולוג (נקבע לסוף החודש).
    מבחינת יציאות, לפעמים כל יום ולפעמים אחת ליומיים-שלושה..

מספר שאלות ברשותך:
    1. האם יכול להיות קשר לאחד מהחיסונים? אנחנו לפני חיסון גיל 4 חודשים ואני מתלבטת אם לחסן רוטה..שלא יחריף עוד יותר את חוסר התאבון.

2. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לחוסר השקט סביב הארוחות? האם גם היית ממליץ על zantac?
    האם יכול להיות רפלוקס שהתפתח רק מעכשיו? כי לפני החיסונים, היה אוכל ללא כל בעיה.

3. במידה ולילד כן יש איזהשהיא בעיה, איך ייתכן שתוך כדי שינה הוא מסכים לאכול?

4. הרופאה המליצה לנסות ביוגאיה. באינטרנט קראתי שזה ניתן מגיל חצי שנה. האם ניתן להתחיל בגיל 4 חודשים? האם אתה ממליץ לנסות?האם הביוגאיה יכול לעזור לאור מה שתיארתי ולאור גילו?

4. מנסיונך, איזו בדיקה הוא אמור לעבור אצל הגסטרולוג? האם בדיקה פולשנית?צילום?

אודה להתייחסותך.

• הגב ל: חוסר תאבון ושקט סביב הארוחות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    אלין
    10:04 10/06/18 10/06
    10:04
  • אודה לתשובתך

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יגאל אלנברג
    09:07 09/07/18 09/07
    09:07
  • שלום רב,
    אני מניח שעד כה כבר ביקרת אצל גסטרואנטרולוג - סליחה על האיחור בתשובה.
    1. לפי דיווחים אין קשר לחיסון הרוטה.
    2. שיא הרפלוקס הוא סביב גיל 4 חודשים אז כ-70% מהתתינוקות פולטים.
    לא הייתי ממליץ על טיפול נוגד חומציות בשלב זה על פי התיאור.
    3. האינהיביציות בשינה נמוכות יותר ולכן אם אוכל משינה ייתכן וזוהי תבנית התנהגותית יותר מאשר בעיה רפואית פרופר - אך לא בהכרח.
    4. ביו גאיה הוכח בתינוקות יונקים בלבד לקוליק. נראה לי פחות רלוונטי.
    5. הבדיקות שיומלצו יעשו על פי הבדיקה והנתונים.
    בברכה,

בברכה,
    ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל.
    להמנת תורים: 04-8250247
    טלפון ליצירת קשר איתי - 048250354
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יגאל אלנברג
    09:08 09/07/18 09/07
    09:08
  • בברכה,

בברכה,
    ד"ר יגאל אלנברג, גסטרואנטרולוג ילדים במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל.
    להמנת תורים: 04-8250247
    טלפון ליצירת קשר איתי - 048250354
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026