X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום פוריות והפריה חוץ גופית
אודות הפורום
אודות פורום פוריות והפריה חוץ גופית

פורום פוריות והפריה חוץ גופית מנוהל מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן להעלות שאלות במגוון נושאים הקשורים לפוריות, הפריות חוץ גופיות והפלות חוזרות: טיפול הורמונאלי, שאיבת ביציות, שיטת הפריה במבחנה, הפריה באמצעות IVF או מיקרומניפולציה (ICSI), הצלחת הפריה, התפתחות עוברים, מעקב אחרי התפתחות העובר...

פורום פוריות והפריה חוץ גופית מנוהל מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן להעלות שאלות במגוון נושאים הקשורים לפוריות, הפריות חוץ גופיות והפלות חוזרות: טיפול הורמונאלי, שאיבת ביציות, שיטת הפריה במבחנה, הפריה באמצעות IVF או מיקרומניפולציה (ICSI), הצלחת הפריה, התפתחות עוברים, מעקב אחרי התפתחות העוברים, בחירה נכונה של העוברים, מספר העוברים המוחזרים לרחם, הריון מרובה עוברים, העברת בלסטוציסט, עוברים מוקפאים, כשל חוזר בהשרשה, חסימת חצוצרות, פרוטוקול הפרייה חוץ גופית, הפלות חוזרות, גרוי יתר שחלתי, ביציות, תאי זרע. הנכם מוזמנים לפנות אל מערכת האתר דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם.

מנהלי פורום פוריות והפריה חוץ גופית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • התייעצות לאחר סבב 1
    אני
    14:15 21/11/21 21/11
    14:15
  • שלום. אני לאחר סבב ראשון של הקפאת ביציות. מאוכזבת. בת 36.5. בדיקת amh לפני שנה - 1.9, וestradiol-180 fsh - 10,. לא ידוע לי על רזרבה שחלתית נמוכה. במעקב זקיקים 3 ימים לפני השאיבה נצפו 11 זקיקים, בדיקות דם באותו יום: estradiol-12,190. Lh-0.8. Progesterone-3.57. Fsh-36.9. (במעקב קודם שבוע לאחר תחילת הזרקה ו 8 ימים מתחילת ווסת: 14 זקיקים, גודל 13, יחסית אחידים. בדיקות דם שנעשו 3 ימים קודם לכן: estradiol-752. Progesterone-1.83. Lh-0.5). פרוטוקול: בין היום 1-3 לווסת: 3 כדורי אסטרופם ביום. יום 4-6 גונאל 450,יום 7-14 גונאל 375 ואורגלוטרן. יום 15 אוביטרל ויומיים למחרת שאיבה. ביום השאיבה הרופא ראה 16 זקיקים בגודל המתאים. לצערי הרב, שאבו רק 6 ביציות, 5 הוקפאו. הרוב היו זקיקים ריקים לדבריו. מדבר על רזרבה שחלתית נמוכה, מציע בסבב הבא להשתמש בתוספים (deha, q10) ושינוי פרוטוקול. האם סביר שהסיבה היא רזרבה שחלתית נמוכה ועל בסיס ההנחה הזו לקבוע פרוטוקול? ייתכן שבייצתי ולכן רוב הזקיקים היו ריקים? סביר שכן היו ביציות אך לא השתחררו בשאיבה? האם בדוח המעבדה מופיע איזה נוזל הופיע בזקיקים (שקוף/אדום)?האם תקין שבתחילת ווסת לא בוצע אולטרסאונד זקיקים? במעקבים לא קיבלתי כלל דוחות מעקב (נאמר בעל פה כמה זקיקים ומה הגודל המקסימלי). בדיקות פרופיל הורמונלי לפני שנה ו 3 חודשים, לא התבקשתי לחזור עליהן.האם כדאי להחליף רופא? כדאי לחזור כעת על בדיקות amh ו fsh? מתנצלת על אורך הפניה, מסרתי את כל הפרטים הקשורים למקרה שלי בלי להחסיר שום פרט. אובדת עצות ומרגישה לבד בתהליך. אודה מאוד לחוות דעתך המקצועית. תודה רבה

• הגב ל: התייעצות לאחר סבב 1

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התייעצות לאחר סבב 1
    ד"ר אמיר ויס
    12:37 22/11/21 22/11
    12:37
  • התגובה השחלתית היתה טובה. 16 זקיקים ואסטרדיול . קורה לפעמים שיש יותר זקיקים מאשר ביציות.
    יכולים להיות מספר סיבות לכך. לפעמים שינוי זמן האוביטרל או הוספת דקפפטיל לזריקה האחרונה לפני הביוץ יכול לשפר את זה. או להגדיל את הזמן בין הזריקה האחרונה לשאיבה. לדעי אין קשר למועד האולטרה סאונד האחרון.
    לגבי החלפת רופא - את צריכה להרגיש נוח עם הרופא שלך. החלטה שלך בלבד.

בברכה,
    ד"ר אמיר ויס, מומחה למיילדות וגינקולוגיה, המשמש כרופא בכיר ביחידת הפריה חוץ גופית וכאחראי על מרפאת הפלות חוזרות במרכז רפואי העמק שבעפולה.
    טלפון: 04-6494128
    מייל: [email protected] \ [email protected]
    לקביעת תור: 04-6492024

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • התייעצות לאחר סבב 1
    אני
    16:19 22/11/21 22/11
    16:19
  • ד"ר וייס אני מודה לך מאוד על תשובתך.
    בהמשך לתשובה, אבקש להתייחס לכמה נושאים ולקבל הכוונה כלשהי.
    1. האם לדעתך היה חשוב לבצע טרם התחלת הטיפול בדיקת מעקב זקיקים לצורך הצלחת הסבב?
    2. כנ"ל לגבי קבלת מעקבי זקיקים מפורטים (שלא ניתנו לי ולכן אינני יודעת כמה זקיקים היו בכל שחלה ובאיזה גדלים)
    3. לאור הנתונים של בדיקות הדם והנתונים היחסיים של המעקבים שציינתי (בתגובה ה 1), האם סביר לקבל תוצאה כזאת בסבב הזה? (שאיבת 6 ביציות מתוך 16 זקיקים).
    4. מכעיס אותי שכאשר שוחחתי עם הרופא וביקשתי להבין מה קרה, הוא אמר שזה בדר"כ קורה לנשים מעל גיל 40, ורמז שקשור לרזרבה שחלתית נמוכה. המליץ להבא לקחת תוספים (deha/q10).
    לאחר שניסיתי לבדוק בעצמי מה יכל להשתבש, גיליתי שזה ממש לא חייב להיות קשור לרזרבה שחלתית נמוכה. בנוסף נתקלתי בד"ר לאמבריולוגיה שטען שבטבע אין דבר כזה זקיק ריק.
    אשמח לדעת מה לדעתך התרחש במקרה שלי, כדי שאנסה למנוע הישנות המקרה, ולמנוע בזבוז סבב, כוחות נפש, וכסף רב.
    5. ושאלה חשובה ואחרונה, מה לדעתך (על סמך הנתונים שמסרתי) יכול להיות הפרוטוקול המתאים עבורי לצורך שאיבת מקסימון ביציות בסבב הבא? האם לדעתך יש צורך בנטילת deha/q10?
    אני מודה לך מקרב לב!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026