ד"ר מיכאל מרוביץ' הינו אורתופד מומחה בכירורגיה אורתופדית, ורופא בכיר במחלקת אורתופדיה במרכז הרפואי כרמל ובמרכז הרפואי "לין" במחלקת טראומה. את לימודי הרפואה סיים בהצטינות בחברובסק, רוסיה אשר שם גם סיים בהצטינות התמחות בטראומה אורתופדית. בשנת 1998 עלה ארצה ולאחר שירותו הצבאי בו שימש כרופא בתפקידי שדה שונים, החל התמחות בכירורגיה אורתופדית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה בשנים 2005-2013. על תחומי מומחיותו נמנים גם: טיפול ניתוחי בשברי פרקי הירכיים, טיפול ניתוחי בגפיים תחתונות, טיפול ניתוחי בשברים אצל האוכלוסייה המבוגרת - אוסטאופורוזיס. כמו כן, ד"ר מרוביץ נמנה על בכירי הרופאים בארץ בתחום הטראומה האורתופדית.
אוסטאופורוזיס - צפיפות עצם נמוכה, הינה מחלה שכיחה מאוד בגיל מבוגר בכלל ובנשים בפרט והיא מסוכנת מאוד מכיוון שכל פעולה פשוטה של החולים בה יכולה להביא לידי שברים טראומתים בגפיים ובעמוד השדרה של החולים, אפילו אם לא התרחשה נפילה או חבלה משמעותית. חשוב לערוך בזמן טיפול מונע למחלה. הטיפול המונע באוסטאופורוזיס נועד למנוע שברים נוספים.
באוכלוסייה המבוגרת אחד השברים השכיחים ביותר הינו שבר במפרק הירך שקורה לרוב מנפילות פשוטות שיכולות להתרחש בכל מקום. ברוב המקרים הטיפול בשבר בצוואר הירך הינו ניתוחי, וישנה חשיבות רבה לביצוע ניתוח תיקון השבר במשך ה48 שעות הראשונות שלאחר הנפילה בכדי לצמצם את שיעור הסיבוכים האפשריים כתוצאה משכיבה ממושכת ומחלות רקע הקיימות בגיל הזהב וכתוצאה מדחיית הניתוח. כמו כן, יש בתופעה זו בכדי לסכן את חייו של החולה, ואי לכך החשיבות של הטיפול הניתוחי המוקדם והדחוף היא רבה מאוד.
צור קשר
כל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית