החסך בשעות שינה עשוי לגרום לכם לכל מיני בעיות אשר ישפיעו באופן שלילי על המצב של הבריאות שלכם וכן על האפשרות של ביצוע פעילות ספורטיבית תקינה.
לאלו מבינכם אשר עוסקים בפעילות ספורטיבית, מומלץ לכם לשמור על סדר בשעות השינה שלכם ככל שניתן – ללכת כל יום לישון ולהקיץ באותה השעה.
לאלו מבינכם אשר עוסקים בפעילות אירובית, כמו למשל – ריקוד, רכיבה על אופניים או ריצה וכיוצא בזה, יש יכולת של הירדמות יותר מהירה ותוכלו לישון הרבה יותר שעות לעומת האנשים אשר עוסקים באימוני כוח, כמו למשל – הרמת משקולות.
אתם מבלים בזמן שינה בממוצע כשליש מהחיים שלכם ובניגוד למה שנאמר על ידי אנשים חרוצים – אין כאן בזבוז של זמן. עבור השינה מצויים מספר שלבים, לכל שלב יש מאפיינים שונים. למשל בשלב של שינה עמוקה מתמלאים מאגרי האנרגיה אשר בגוף שלכם והוא מתאושש מן המאמץ אשר עבר עליו במהלך היום. שינה טובה מביאה עמה תרומה באופן ניכר עבור בריאות תקינה שלכם. וכאשר עסקינן בפעילות ספורטיבית עבור השינה יש תרומה מיוחדת. אבל מעניינת העובדה שהפעילות הספורטיבית גומלת לשינה שלכם ומשפרת אותה בתמורה.
בשלב של שינה עמוקה מופרש הורמון הגדילה מהבלוטה של יותרת המוח. זו הסיבה לכך שבני נוער ישנים פחות מהנדרש הם עשויים לפגוע בקצב הגדילה שלהם. עוד מצב שבו מוגבר הפרשת הורמון הגדילה הוא במצב שבו עוסקים בפעילות ספורטיבית. אחד היתרונות של הורמון הגדילה זה הגדלה של מסת השריר והקטנה של מסת השומן.
מחסור בשעות שינה עשוי לגרום לכל מיני בעיות, אשר ישפיעו באופן שלילי על המצב הבריאותי שלכם ועל היכולת שלכם לבצע פעילות ספורטיבית במיטבה. בין הבעיות האפשריות ניתן למנות – דיכאון, ליקוי בחידושן של הרקמות, ליקויים קוגניטיביים, פגיעה בחילוף החומרים אשר תגרום לכך שתעלו במשקל, ירידה ביכולת הגוף בהתמודדות עם דלקות וכן ירידה באפקטיביות של המערכת החיסונית שלכם.
לישון זה חשוב באופן ניכר לאלו מבינכם אשר עוסקים בפעילות של ספורט הישגי ולא רק בשל הסיבה ששינה מיטיבה עם בניית מסת עצם, אשר מקטינה את הסיכוי מפציעות עומס. על פי מבדקים נמצא, כי ספורטאים הצליחו לשפר את הביצועים שלהם לאחר שהגדילו את כמות שעות השינה שלהם, הדבר בא לידי ביטוי בזמן התגובה, במהירות ובאופן הדיוק במהלך הפעילות הספורטיבית. שעות הלילה הן הזמן האידיאלי לישון. שנת הלילה תתרום לגוף שלכם לעומת שינה במהלך היום, זאת ועוד בתחום הביצועים, הגוף בנוי להגיע לנקודת השיא בשעות אחר הצהריים.
בדרך כלל אנשים מבוגרים צריכים לישון ביום בין שבע לתשע שעות שינה. לאלו מבינכם אשר עוסקים בפעילות ספורטיבית, דרושה לכם שעה מעל לממוצע הנורמטיבי. הגוף של העוסקים בפעילות ספורטיבית צריך יותר שינה על מנת שיוכל להתאושש כיאות מהמאמץ, כשם שהגוף של העוסקים בפעילות ספורטיבית צורך יותר קלוריות. באמצעות הליכה לשינה שעה יותר מוקדמת בשעות הלילה או על ידי שינה בצהרים, לאלו מבינכם אשר עוסקים בפעילות ספורטיבית, תוכלו להשיג את השעה הנוספת.
לעוסקים בפעילות ספורטיבית מבינכם, יותר מאחרים, מומלץ לכם לשמור על שעות שינה מסודרות ובאופן קבוע ככל שניתן – תלכו לישון כל אום באותה השעה וכן תקיצו באותה השעה. מומלץ לכם להימנע מעשיית שימוש בכל מיני כדורי שינה, אלא במידה ואתם חייבים והרופא המליץ לכם על נטילת כדור שינה, מכיוון שהוא עשוי לשבש את טיב השינה הטבעית שלכם וכן עשוי להפריע לביצועים בספורט יותר מאוחר. מאותה הסיבה כדאי לכם להפחית בצריכה של קפאין ובצריכה של אלכוהול.
לא כדאי לכם ללכת לישון מיד לאחר ביצוע של פעילות ספורטיבית. עדיף שתסיימו את הפעילות הספורטיבית מספר שעות לפני שאתם הולכים לישון. השחרור של האדרנלין והעלייה בחום הגוף שלכם אשר קורית בזמן פעילות ספורטיבית, עשויה להפריע לכם לישון.
יש ראיות לכך שהאיכות של השינה אצל אנשים אשר מבצעים פעילות ספורטיבית גבוהה לעומת אנשים אשר הם אינם מבצעים פעילות ספורטיבית. הפעילים יכולים להירדם בשעות הלילה בקלות יותר והם סובלים פחות מנדודי שינה ומכל מיני הפרעות בשינה. הקיום של פעילות ספורטיבית במהלך שלוש פעמים לפחות במשך השבוע משפר לאין ערוך את נתוני הבריאות שלכם ואת איכות השינה שלכם.
נמצא כי אנשים אשר סבלו מבעיות כרוניות במהלך השינה שלהם והחלו לעסוק בפעילות אירובית באופן סדיר נהנו מהיתרונות שלה. איכות החיים שלהם גדלה וכמוה משך הזמן בו ישנו במהלך הלילה.
ההשפעה החיובית של פעילות ספורטיבית סדירה על איכות השינה שלכם בהרבה מקרים היא מוכחת – אבל לא ניתן לחוות אותה באופן מידי.. מי מבינכם אשר החל לעסוק בפעילות ספורטיבית עשוי לחוש בשיפור בשינה במהלך הלילה לאחר מספר חודשים של פעילות ספורטיבית. הווה אומר – גם במצב זה צריך להמתין בסובלנות. אין זה אומר שכבר בשבוע הראשון של עשייה ספורטיבית הלילה שלכם יהפוך לאידיאלי. אבל הסבלנות משתלמת – אימוץ שגרת חיים פעילה יעזור לכם בטווח הרחוק עם איכות השינה שלכם.
העיסוק בספורט מכל מיני סוגים ישדרג את איכות השינה שלכם, אבל התמחות בתחום של האירובי מצטיינת בכך. נמצא כי אנשים אשר עוסקים בפעילות אירובית, כמו למשל – ריקוד, ריצה, רכיבה על אופניים וכיוצא בזה נרדמים יותר מהר וישנים יותר שעות במהלך הלילה לעומת אנשים שעוסקים באימוני כוח, כמו למשל – הנפת משקולות. אותם אנשים ישנים הרבה יותר טוב לעומת אנשים שלא מבצעים כלל וכלל פעילות גופנית.
אנשים אשר נמצאים בגיל השלישי אשר עוסקים בפעילות ספורטיבית, נהנים מאיכות שינה גבוהה, בעקבות סיבות שונות ישנו ריבוי בבעיות של שינה אצל הגיל השלישי ועיסוק באופן קבוע בפעילות ספורטיבית יכול לסייע בתהליך ההירדמות שלהם ולסייע בשמירה על שינה באופן רציף. אף פעם לא מאוחר מדי מכדי להיות אקטיביים.