ג'ל אלכוהולי לחיטוי הידיים הפך לנפוץ כל כך עקב מגפת הקורונה עד שהינו בבחינת ציוד הכרחי, ואפילו הוגדר כתנאי סף לכניסה למקומות מסוימים. יתרה מזו, מטעמי נוחות יש הנותנים לו את הבכורה ומשתמשים בו על כל צעד ושעל במקום בסבון. דומה שהג'ל האלכוהולי הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו עד כי חלק מאיתנו התמכרו לשימוש בו.
ראשית כול, חשוב מאוד לזכור כי השימוש בסבון הוא השיטה האופטימלית לשמירה על היגיינה בהשוואה לכל שאר אמצעי החיטוי. למשל, לא זו בלבד שסבון יכול להשמיד נגיפים דוגמת קורונה לא פחות טוב מג'ל אלכוהולי, אלא הסבון גם יעיל יותר בסילוק רסס הנגוע בקורונה. מחקר שבוצע בניו זילנד קבע שהשימוש בתכשירי חיטוי בבתי ספר לא תרם לירידה במספר ההיעדרויות. לכן נראה שהשימוש בסבון – ובפרט לאחר עשיית הצרכים ולפני האכילה – הוא יעיל ובריא הרבה יותר, ורק אם לא ניתן להשתמש בסבון מוטב להשתמש בג'ל אלכוהולי במקום להימנע מכל פעולת חיטוי. אך אין פירוש הדבר כי מומלץ להשתמש בג'ל אלכוהולי אך מטעם זה בלבד שמישהו מתעצל לגשת אל ברז מים הנמצא בקרבת מקום. עם זאת, אין להפריז גם ברחיצת הידיים במים וסבון פן יבוא העור לידי יובש, אדמומיות וכן גרד.
חיטוי לעיתים קרובות באמצעות ג'ל אלכוהולי יכול להגביר (ובפרט בסמוך לשימוש בו) את חדירות העור למוצרי פלסטיק הכוללים גם חומרים כגון ביספנול A ושאר כימיקלים שיש בספיגתם דרך העור כדי לגרום לשיבושים הורמונליים.
אמצעי החיטוי עצמם כוללים לפעמים חומרי הדברה כמו טריקלוזן וטריקלוקרבון, הפוגעים במערכת העצבים המרכזית, נחשבים למסרטנים ויכולים אף הם להביא לשיבושים הורמונליים. עקב רחיצת הידיים לאחר צריכת ג'ל אלכוהולי הכולל חומרים אלו עלולים הם לזרום אל מערכת המים ולזהמה. ממאמר שפורסם בשנת 2013 עולה כי בכל מערכת המים האמריקנית נמצאו כמויות גדולות של טריקלוזן וטריקלוקרבון.
הג'ל האלכוהולי משמיד גם חיידקים, וירוסים ופטריות שאינם מזיקים או מחוללי תחלואה. מספר מחקרים הוכיחו כי דווקא הקפדה מופרזת על חיטוי קשורה לעלייה בשיעור התחלואה האלרגית לסוגיה, ובכלל זה אסתמה בילדים. נראה שהמערכת החיסונית בגוף זקוקה לאתגרים שוטפים בדמותם של חיידקים, וירוסים ופטריות כדי להתמודד עם מחלות.
רוב החיידקים אינם עמידים לג'ל האלכוהולי, אלא הוא משמיד אותם. לפיכך, אין הם יכולים עוד להתרבות ולאזן באופן זה את אוכלוסיית החיידקים העמידים שאותם הג'ל האלכוהולי לא המית ועתה אין כל הגבלה על גידולה.
תעשיית המכלים הפלסטיים פוגעת באיכות הסביבה ובמערכות הטבעיות בכוכב הלכת שבו אנו מתגוררים. זאת, משום שלא כל מיליוני המכלים עוברים תהליכי מיחזור, אלא רבים מהם מחמירים עוד יותר את זיהום הסביבה עקב חומרים פלסטיים.