תהליך ייצור היין קיים עוד מימי הקדם ומלווה את האנושות מהרגע שבו בני האדם גילו שניתן להפוך מיצים או פירות למשקאות משכרים. עם זאת, בשנים האחרונות עולות לכותרות סגולות היין בהקשר הרפואי. כיום מדובר לא רק על אחד המשקאות החריפים הנפוצים בעולם, אלא גם על פתרון אידיאלי לטיפול בבעיות בריאותיות מסוימות.
הנה למשל כמה דרכים שבהן ניתן לשלב את היין בשגרה ולשמור על איכות חיים גבוהה יותר:
מלבד שתייה, הכי קל לשלב את היין בשגרה באמצעות בישול. אפשר להכין כמעט כל מנה שכוללת רוטב עם מעט יין. אין צורך ביותר מכמה כפות של יין בשביל לרענן רוטב עגבניות לפסטה, להדגיש את הארומה של מרק בחורף או להכין תבשיל צלי ובשר. הסוד הוא רק לבחור יין איכותי שיתמוך במנה ולא ישתלט עליה.
הקיבה משמשת כמקום מפגש למרכיבי מזון שונים ומתרחשות בה תגובות כימיות רבות. במהלך העיכול נוצרים בקיבה תוצרי חמצון מזיקים, אך יין אדום מגן מפניהם ומפחית את ספיגתם אל הגוף. בנוסף, יין תורם לבריאות הלב בכך שהוא מונע טרשת עורקים ומחלות ומסייע למניעת חמצון הכולסטרול הרע והעלאת אחוזי הכולסטרול הטוב.
יין משפיע לטובה על תשוקה מינית בקרב נשים. מלבד העובדה שהוא טעים ומעודד, שתייה של היין יכולה לחזק מערכות יחסים ולהלהיט את אש האהבה. לא ממש צריך תירוץ בשביל לפתוח בקבוק יין ואפשר לעשות זאת גם במהלך ערב שגרתי עם בני הזוג בבית.
שתיית כוס יין בלילה תבטיח שינה טובה, ארוכה ורצופה יותר. הסיבה לכך היא כמויות גדולות של ההורמון מלטנין שנמצא ביין ואחראי על השעון הביולוגי בגוף. המלטונין מיוצר במקור על ידי בלוטת יותרת המוח וההנחה היא שבעזרת היין ניתן להעלות את רמתו בקרב יונקים. כמו כן, ההורמון מלטונין משמש לטיפול בהפרעות שינה ולכן הנוכחות שלו בזני ענבים מסוימים המשמשים להכנת יין בטח לא מזיקה.
כמובן שאין לצרוך אלכוהול מתחת לגיל 18 ויש לעשות הכל על מנת לשמור על צריכה מתונה של יין. לא משנה איזה סוג של יין אתם אוהבים, צריכה מוגברת מעלה את הסיכוי למחלות וגורמת לתוצאה הפוכה מזו שאתם רוצים להשיג. גברים ונשים יכולים לצרוך 1-2 מנות יין ליום בכמות של 120-150 מ"ל ורצוי גם להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי כל שינוי בתפריט.