שיתוף פעולה בין הפקולטה לרפואה של הטכניון ובין בית החולים כרמל, יצר צוות מחקר ייחודי בניהולה של פרופסור מרתה דירנפלד – מנהלת היחידה לפוריות בכרמל, יחד עם ד"ר אריאל זילברליכט רופא נשים בכרמל. במחקר בדקו את הקשר בין איכות הזרע ובין הקרבה של גברים למכשירים סלולרים.
ביחידה להפריה חוץ גופית בבית החולים, נבדקו 106 גברים. הגברים נבדקו והתבקשו בין היתר למלא שאלונים הכוללים נתונים ומאפיינים דמוגרפים, תוך התייחסות רבה לשימוש שלהם במכשיר סלולרי.
תוצאות המחקר הושוו לנתוני איכות הזרע כפי שקבע ארגון הבריאות העולמי. המחקר מגלה לנו, כי דיבור מעל שעה בסלולרי ודיבור במכשיר תוך כדי טעינה, מעלים משמעותית את אחוז הגברים הסובלים מירידה באיכות הזרע מ33% עד למצב של 66%.
מחקר הזרע והסלולר זוכה לחשיפה תקשורתית
השבוע זכה המחקר לחשיפה תקשורתית רחבה. חוקרי הכרמל התראיינו לעשרות כלי תקשורת. החל מחדשות ערוץ 2, חדשות ערוץ 10, ועד לאתרי האינטרנט השונים, כמו ידיעות אחרונות ומעריב, כולל ראיונות בתחנות הרדיו גלי צה"ל, קול ישראל, והתחנות האזוריות.
בראיונות הרבים, חשפו החוקרים את ההצלחה בתוצאות המחקר, ואת השת"פ עם הפקולטה לרפואה בטכניון.
מנהל כרמל ד"ר אבי גולדברג: "המחקר בכרמל הוא נושא משמעותי בתפיסה שלנו כבית חולים מחקרי ואקדמי, ואף היה הראשון בישראל מבין בתי החולים שנבחן ועמד במבדקי האקרדיטציה הבינלאומיים ה - J,C.I כביה"ח אקדמי מחקרי. כמו כן ביה"ח מקיים קשרים הדוקים בין המוסדות, ובכך מאפשר לחוקרים ולרופאים שלנו לעמוד בחזית המחקר בארץ ובעולם. בנוסף אנחנו מעודדים סטאז'רים ורופאים ב"תכנית פסגה", התכנית הינה ייחודית ודואגת לקידום הרופאים והחוקרים הנמצאים בעשייה קלינית ומחקרית, ועוזרת להם לקבוע את בית החולים כרמל כביתם המרכזי, ובכך לבנות עתודה של מצוינות בתחום המחקר.
לסיום מסרה פרופ' דירנפלד המלצה חמה בעקבות תוצאות המחקר : לקצר את השיחות במכשיר הסלולרי, לא לשאת אותם קרוב למפשעה, להשתדל להשתמש באוזניות ודיבורית וכמובן לא לישון לידו.