ניתן ליהנות יותר מפירות של עונת החורף לעומת מפירות הקיץ, אך הם בעלי הרבה מעלות בתחום הבריאות. את כל הגורמים של אכילת פרי הדר כולכם ודאי כבר יודעים, אבל הינם לא פצצה של בריאות בודדה של מהלך לעונת החורף. אף עבור תות יש הרבה מאוד השפעות חיוביות בקרב הגוף שלכם, חרף כך שהינם טעימים להפליא, להלן כמה מגורמים אלו:
תות הוא משאב נהדר עבור חומצה פולית, אשר משתתף בביצוע של חומצת גרעין אר אן איי וביצוע של חלבון ושל מוליך עצבי. תוך מורכב מעוד ויטמינים, כמו למשל – ויטמין קיי וויטמינים ממשפחה של ויטמיני בי. תות מורכב הן ממינרל משמעותי ביותר, לרבות – סידן עבור איתנות של בנייה של עצם, אשלגן – אשר עוזר בהמעטה של לחץ דם ואף ברזל – אשר מונע אנמיה וכן לאות.
תות, באופן זהה לכל פרי אדום שונה, קיים בשפע של פלבנואיד – אשר הוא תרכובת שטבעית, אשר קיימת במזון מן הצומח, שאף שומרת על המזון אשר מרכיב אותו. על פי מחקר אשר בוצע במהלך שנת 2016, בתול בי אם גיי נמצא, כי פלבנואידים הללו מהווים את הרכיב אשר הכי משפיעה על השלה של קילוגרמים במשקל הגוף. החוקרים בדקו פרמטרים בשיעור של כמאה עשרים וארבעה אלף אמריקניים בטווח הגיל שבין עשרים ושבעה לבין שישים וחמישה וגרסו, כי קיים קשר רב בין דיאטה של פלבנואידים ובין עלייה מעוטה במשקל של הגוף. על פי המחקר הזה נמצא כי, פלבנואידים בעלי השפעה ניכרת על השלה במשקל של גוף הם אנתוציאנינים, אשר קיימים באוכל אשר הגוון שלו אדום ביותר.
מעבר לכך כי תות הוא חוויה ממשית ואשר לעולם תגרום לכדי מצב רוח מיטבי, מחקר אשר בוצע בטרם מספר שנים מצא, עי הרבה אכילה של פרי מתייחסת לחשיבה מחוץ לקופסה, עניין וכיף בחדווה של החיים. החוקרים שיערו בעת ההיא כי הגורם לזאת הוא שהרבה ירקות והרבה פירות מורכבים במידה רבה של ויטמין סי, אשר על כתפיו מוטלת האחריות על ביצוע של דופמין, שהוא מעביר בין עצבי אשר תומך במחויבות וכן במוטיבציה וכי ויטמין סי הוא מוצר חשוב ביותר בתות.
תותים מהווים חטיף אפקטיבי בפרט בעת ביצוע של דיאטה, בשל כך עי עסקינן ברי אשר מורכב ממעט קלוריות – כשלושים ושתיים קלוריות עבור מאה גרם. על פי מחקר אשר בוצע באוניברסיטת LOUGHBOROUGH , אשר במדינת בריטניה נמצא, כי בני אדם אשר אכלו קמעה תות בשעות בין ערביים אכלן מעט יותר אוכל, לעומת בעת ארוחת ערב.
תות, באופן זהה לפרי יער, מגוון בוויטמין סי אנטי חמצון, אשר קיים במחקרים כאפקטיבי עבור המעטת הצ'אנס ללקות במחלה של קטרקט בגיל אשר הינו מבוגר. חרף העובדה, כי פרי הדר נחשב למרכזי בעולם זה, תות הוא בין הפירות המרכזיים במידה מרובה בוויטמין סי ובכוס אחת יש את המנה אשר הכרחית עבורכם מדי יום. למעט היעילות שלו עבור בריאות של העיניים שלכם, ויטמין סי מוכר כמונע של התפתחות של סרטן ושל גידול, מונע פרוצדורה של דלקת והן מגן על כלי דם ומערכת של לב.
אותם אנתוציאנינים אפקטיביים למעלה מהגנה על משקל הגוף של מי מבינכם. עסקינן בנוגד של חמצון איתן, אשר שומר מפאת מחלות ופרוצדורה של זקנה ומה שהכי משמעותי מכל זה הינו שהוא שומר מפאת רדיקל משוחרר, אשר עשוי להסב את מחלת הסרטן. תות מורכב אף מחומצה אלגאית – פיטוכימיקל אשר נמצא על פי מחקרים כי הוא אנטי התפתחות של תא סרטני.
אכילה מדי יום של כוס תות תצטרף לתזונה שלכם בשיעור של כארבעה גרם סיב של תזונה. במידה ותבצעו סינרגיה בכוס הזאת אף של אוכמנית, פטל בגוון אדום ויתר של פרי יער, שיעור הסיב של תזונה יעלה לכדי שיעור של כשמונה גרם. סיב של תזונה לא מתפרק בתוך מערכת העיכול שלכם, בשל כך שלא קיים לכם אנזים, אשר יכול לפרק אותם והינם אשר נחלקים לשני סוגים – סיבים של תזונה מסיסים, אשר בקטריות של המעי מכירים כיצד לפרק אותם לגדי תרכובות אשר מוגדרת כהטבה עבור הבריאות שלכם. והסוג השני אשר הינו סיב של תזונה לא מסיס, אשר מופרש מאת הגוף שלכם כפי שהוא ללא פירוק שלו. צריכה מינימלית של סיב תזונתי מהווה גורם עבור עצירות ובעלי מקצוע בתחום זה ממליצים כי תצרכו מינימום שיעור של כעשרים וחמישה גרם פר יום כמענה על היות עצירות. הרכיב התזונתי הלה ממש מציל חיים, אך בשיעור של כתשעים אחוז מכם לא אוכלים די ממנו 8 מזונות שעשויים להקל באופן ניכר על היותה של עצירות. מדוע סיב תזונתי כה יקל עליכם? בשל כך כי מתרחש טו גו הכפתור אשר עשוי להציל את החיים שלכם מבעוד מועד. חרף זה כי סיב של תזונה מסייע למערכת העיכול שלכם, הוא אף מונע מחלה אשר הינה כרונית, מאריך את הרגשה של מלאות שלכם ומיטיב בדרך של הדיאטה שלכם. בחינה אשר בוצעה למען ארגון הבריאות העולמי ופורסמה במגזין של לנקט מצאה, כי בני אדם אשר צרכו הרבה סיב זונתי במהלך כל יום המעיטו כמעט בשליש את הצ'אנס שלכם לחלות בהתקף לב, סרטן המעי, שבץ, סוכרת מזן שתיים וללכת לעולמם בטרם עת.