* במה אוכלים? הגנה על כדור הארץ שלנו ואף מניעה מעשיית שימוש על ידי כלים חד פעמיים אר בלתי מתכלים. השנה הנוכחית אנו נמצאים בדירה שלנו, בתוך החצר שלנו או על גבי הפנטאהוז ואף הכי פשוט זה מכבר לעשות שימוש על ידי אלמנטים שבתוך הדירה שלנו הסטנדרטיים ביותר.
* לעשות שימוש על ידי גריל על גז ולא על ידי פחמים – בתוך גריל על גבי גחלים משתחררים אלמנטים גורמי גידול ממאיר, אשר מאיצים את הסיכון ללקות בכל מיני מחלות של סרטן, לרבות – סרטן המעי הגס. מאידך, צלייה הינה דרך בישול אשר הינה מזינה, חפה מן קלוריות והן מגנה על ערך תזונתי של האוכל. ניתן לצלות דג וכן בשר או לחלופין ירקות על ידי מחבת פסים או שמא על ידי מנגל של גז.
* פיצוחים – בערך כמאה גרם של פיצוחים קיימים המון מלח וכן כשש מאות קלוריות. בהסחה של הדעת שלכם, ניתן בפשטות להכפיל את השווי הקלורי של האוכל.
* עשיית בחירה של בשר רזה – בתוך חזה עוף נמצא כשני אחוז שומן, אל מול כשישה עשר אחוז בתוך כרעיים או לחלופין בתוך פרגית. ניתן אף לבצע בחירה הודות חתיכות של בשר אדום, כמו למשל – שייטל, סינטה או שמא פילה, אשר מורכבים מן כארבעה אחוז של שומן, אל מול אנטריקוט והן צלעות, אשר טומנים בחובם כשבעה עשר אחוז שומן. כדאי לחדול מלעשות שימוש של נקניקיות וכן של איברים פנימיים.
* בירה – עליכם לדעת, כי בתוך בקבוק אחד של בירה קיימות כ- מאה וחמישים קלוריות, כאשר בתוך בירה שחורה נמצא סך של סוכר וכן של קלוריות באופן זהה אל שתייה מתוקה, בשל כך כל מי אשר בינכם שמעוניין לשמור על דיאטה, כדאי כי יוותר או לחלופין יבצע בחירה של בירה שחורה אשר חפה מן סוכר.
* ירקות, רבותיי, ושוב ירקות – הכנה של שיפוד של ירקות על גבי גריל וגם סלט טרי. תעשו ויתור הודות סלט על תשתית מיונז, אשר מלווה ביחד עם תוספת של פירות יבשים ואף תוספת של אגוז. בממוצע כשלושה עד ארבעה אגוזי מלך, ערכם הקלורי הינו מאה, כף חמוציות או שמא כף צימוקים שוות ערך למנה של פרי, אשר הינה שוות ערך אל שתי כפיות סוכר.
* שתייה קלה – בתוך כל כוס של שתייה מתוקה, נמצאות בממוצע כ- חמש כפיות של סוכר, בתוך כל כוס של מיץ טבעי, קיימות בממוצע כ- בין שש לבין שמונה כפיות של סוכר. בשל כך, כדאי לכם ביותר לבצע בחירה של שתיים או לחלופין סודה או שמא מים, אשר חפים מן סוכר והם דיאטתיים במידה מועטה.
* תוותרו על הפיתה – פיתה שוות ערך בממוצע לכ- שלוש פרוסות לחם, אשר הינה שוות ערך לממוצע של מאתיים ועשר קלוריות, כאשר המקור שלהן בתוך קמח לבן, שמקפיץ את מידת הסוכר בתוך הדם שלכם. ככל אשר ניתן, תעדיפו פיתה אשר עשויה מן קמח מלא.
* תנו את הדעה שלכם הודות הסך של טחינה או לחלופין של החומוס אשר אותם הנכם צורכים – כף של טחינה או שמא של חומוס שוות ערך בממוצע לכ- מאה קלוריות, כך שהדעה שלכם תהיה מוסחת – שלוש או ארבע כפות של טחינה ואף של חומוס יצרפ עבורכם בשיעור בין שלוש מאות קלוריות ובין ארבע מאות קלוריות עבור ארוחה שלכם. מומלץ מאוד כי תבצעו בחירה של טחינה גולמית מן שומשום מלא, אשר משופעת פי ארבעה וכלה בשבעה של סידן, אל מול טחינה גולמית אשר הלה סטנדרטית. עליכם לדלל אותה בקמעה לימון והן בקמעה מים וכן לצרף תבלון וגם שום.
תוספות אשר הנ"ל מזינות – ניתן להכין תוספות אשר הינן מזינות, כמו למשל מג'דרה, הידועות בשם אורז ביחד עם עדשים או לחלופין סלט מלווה עם קטניות, כמו לדוגמה – עדשים שחורות או לחלופין שעועית לבנה, או שמא סלט טבולה, אשר הוא משופע באנטי חמצון. ניתן גם להכין סלט טבולה בליווי עם כרובית, אל מול בורגול, מעדן עם מעט קלוריות או לחלופין קלחים של תירס על גבי גריל.
מתכון מזין וגם זריז הכנה עבור יום העצמאות -
סלט טאבולה כרובית
1 כרובית לא מבושלת , מגורדת בפומפייה או במעבד מזון- עד לפירורים.
1 חבילה של פטרוזיליה
חופן עלי נענע
1 עגבניה קצוצה דק
שמן זית
לימון
מלח
אפשר להוסיף שום
לערבב הכל ובתיאבון