תופעת הקורונה ממשיכה לתפוס תאוצה בימים אלו ולעורר חששות ברחבי עולם, כאשר סמוך לכשמונים אלף לקו בה מעל כל פני הגלובוס, מרביתם במדינת סין. חרף העובדה כי נשארו המון שאלות בתחום של מדע, נגיף הקורולה לא מאופיין כנגיף אשר מהווה סיכון עבור הבריאות שלכם. לעומת בקטריות, אדר יש להן חיים משל עצמם, וירוס לא עשוי להתרבות או לשרוד בלי סיוע של גופים חיים, הוא עשוי להיכנס אל תוך תא חי ולגזול ממנו את המטען התורשתי, את הדי אן איי שלו אך ורק באופן זה יוכל להיות מופץ ולגדול בשיעור ניכר. לעומת בקטריה, אל מול וירוס אין עשיית השימוש של אנטיביוטיקה יעילה והשיטה הכי עיקרי להתגונן אל מולה הינה על ידי מענק של חיסון, שכבר פוגג מן הממשות שלנו הרבה נגיפים. במקביל לכך, פותחו חיסונים אך ורק אל מול מיעוט של וירוסים ומרבית מהל עוד מאופיינים כהרסניים בעלי גבייה של המון חיים. לעיל רשימה של נגיפים אשר מסוכנים ביותר עבור הבריאות שלכם אשר היא מוכרת כיום.
קיומה של שפעת מעוררת דאגה רבה החל משנה אשתקד, אשר בה רבו מקרים שבהם הלכו לעולמם בני אדם, הנהירה לכולם כי לא עסקינן בעוד מקרה של נזלת – הסוגים השונים של שפעת מביאים לכדי סיבוכים חמורים, מקרי מוות בקרב תינוקות, צעירים וכן קשישים, הפחות ומומים מולדים. במהלך הימצאותה של השפעת נפטרו מן העולם הזה בקירוב לשיעור בן כחמש מאות אלף בני אדם, אשר לקו בשפעת. יש בנמצא אל מולה חיסון אשר הינו אפקטיבי, כאשר המטרה העיקרית שלו הינה מניעה של תמותה ושל כל סיבוך אפשרי והפיכה של השפעת כדי פשוטה. בתום הימצאותה של מחלה זו בתוך העולם המערבי והן ברחבי מדינת ישראל, דו"ח מטעם משרד הבריאות נותן דיווח כי נגיף זה כבר כעת נמצא מאחורינו, בעל ירידה ניכרת בממוצע של הדבקה. בימי החורף הקרובים, חוסנו בשיעור של כשניים מיליון ומאתיים אלף בני אדם נגד מחלה זאת, אשר הינם כעשרים וחמישה אחוז מקרב אזרחי מדינת ישראל.
תופעה זו אותרה בהתחלה במהלך שנת 1967, כאשר דווח הודות לקיה פשוטה אצל עובדי מעבדה במדינת גרמניה אשר נחשפו לכדי קופים שנדבקו בנגיף זה אשר יובאו ממדינת אוגנדה. נגיף זה זהה לווירוס של אבולה, באופן זה ששניהם עשויים להביא לכדי קדחת שהיא תדמם. מי שלקה במחלה זאת ייווצר אצלו חום רב וילקה בדימום פנימי, אשר עשוי לגרום לנפילה של לחץ דם , לקריסת מערכות ואף לתמותה בתוך זמן קצר. ממוצע של הנפטרים לעולם בהתלקחות ההתחלתית שלו הגיע לכדי ממוצע של כעשרים וחמישה אחוז במדינת אנגולה, במה שנת 2005 שיעור של ההולכים לעולמם הגיע בממוצע לכשמונים אחוז.
במהלך שנת 2008, דווח להורים במדינת ישראל, כי החיסון אל מול תופעת הרוטה כבר חדר לסל התרופות. מעת זו ילדי מדינת ישראל קיבלו חיסון זה בעת של שגרת חיסון מטעם טיפת חלב בגילאי חודשיים, ארבעה חודשים וכן בגיל שישה חודשים. בשל חיסון זה, ירדה כמות הסיבוכים מפאת נגיף של הרוטה. עד אותה עת, הביאה מחלה זו לממוצע של נפטרים רב מאוג בגין התייבשות והוא ממשיך להביא לכדי מוות עיקרי בקרב מדינות אשר אינן מתקדמות ובפרט במדינת אפריקה. נגיף זה אשר מאופיין כמתון במציאות של היום במדינה מערבית בשל נטילה של חיסון כנגדו, גורם לקריסת מערכות, להרבה מאוד שלשולים ואף הקאות, לירידה בלחץ דם וגם להתייבשות ולכשל כלייתי. באופן זה ליתר הנגיפים, לא קיימת אל מולו תרופה כל שהיא והשיטה הבודדת לשרוד אותו טמונה בביצוע של חיסון כנגד נגיף הרוטה.
סביר להניח כי עסקינן בקיומה של תופעה הרסנית למדי לצד קיומה של תופעה אשר מכונה המרבורג – ההתלקחות ההתחלתית המוכרת שלו בבני אדם חלה בצורה מקבילה במהלך של שנת 1967 הן במדינת קונגו והן במדינת סודן. נגיף זה מופץ על ידי מגע של רקמות של בני אדם אשר נגועות או של בעלי חיים, דרך מגע על ידי דם או לחלופין הנוזלים של הגוף. לנגיף זה מספר תתי של סוגים, אחד מתוכם נקרא אבולה רסטון, הוא לא מביא לכדי אף מחלה בקרב בני אדם. סוגים שונים מאידך, כמו למשל הסוג של בונדיבוגין, אשר הינו מאוד הרסני והממוצע של ההולכים מהעולם ממנו מביא לכדי כחמישים ועד כשבעים ואחד אחוז. באופן זהה לנגיף המרבורג, גם נגיף זה מביא לקדחת אשר הינה מדממת. כל אשר ילקה בו יסבול בחום ניכר, בחולשה ובהזעה מרובה, בניסיון של הגוף להוריד את מנת החום הרבה. תופעה זו משתדרגת באופן מואץ בזרם דם, מסבה דימום פנימי וכלה בטראומה של תת נפחי בה לחץ הדם יורד ועד לדום לב וקריסה של מערכות. חיסון אל מול נגיף זה קיים במהלך העת האחרונה והממצאים בינתיים מעודדים בשיעור ניכר.
דווח עליה בהתחלה במהלך שנות החמישים במדינת הפיליפינים ומאז הופצה לעוד מקומות על כל פני הגלובוס. מפאת הסיבה של התחממות גלובלית, אומדים בתוך ארגון הבריאות העולמי, כי נגיף זה כבר נפוץ לשיעור בן כארבעים אחוז בכל רחבי העולם והוא מדבק בממוצע בין כארבעים מיליון ועד כמאה מיליון בני אדם על כל המדינות אשר מעבר לים מדי שנה בשנה. הממוצע של אלו אשר הולכים לעולמם עומד על כשניים וחצי אחוז מהלוקים בה ומהנדבקים בה ומגיע לשיעור של בקרב כעשרים אחוז אצל חולים אשר אינם מטופלים. קדחת זו נגרמת באמצעות נגיף מסוג של פלאבה ומועברת לגוף של בני אדם באמצעות עקיצה של יתושה. מחלה זו מוכנסת בעת עקיצה וגדלה בדם, בתום הזמן של הדגירה, אשר נמשכת בין ארבעה ימים וכלה ימים מתקדם נגיף זה באופן זהה לשפעת, אשר גלום בו פריחה, לפעמים דימום מתוך האף, דווי של שריר וגם כאב של גרון. עד עתה קדחת זאת אינה קשה, כי אם הינה חלה עוד הפצה שלה, מתבצע אקט סוער ביוצר של מערכת חיסון, עד כדי בעיות של קרישה אשר יביאו לכדי דימום בכל חלקי הגוף, איבוד רב של דם ואף לקריסה של מערכות ולקות בדום לב. לא קיים חיסון אל מול נגיף זה. ולא קיים כל טיפול מסוים אל מולה. במצב של חשש לכדי הידבקות בקדחת זו, יועבר המטופל לאשפוז וכן לטיפול תומך, אשר מורכב מעירוי של דם או מעירוי של נוזל ואם יידרש אף הנשמה מלאכותית.
חרף העובדה כי קיים חיסון אל מול מחלת כלבת, אשר פותח זה לא מכבר בשנות העשרים של המאה אשר חלפה, שגשגו בהמעטה של הנפטרים מעולם זה בשל נגיף זה בעולם המודרני הכלבת עדיין נפוצה במדינות אשר אינן מתקדמות, כמו למשל – מדינת אפריקה או מדינת הודו. משרד הבריאות הישראלי דיווח על קיומם של בעלי חיים אשר לקו בכלבת בתוך מדינת ישראל. עסקינן בנגיף אשר הינו זיהומי של מערכת עצבים עיקרית, אשר מוסבת באמצעות נגיף של כלבת. תופעה זו מסבה לשיתוק של שריר, לבעיה בנשימה ולתמותה בקרב בני אדם ובקרב חיות מחמד שונים ממשפחה של יונקים. בגמר הסימפטומים ההתחלתיים מגיחים – וירוס זה כבר הרסני ולא אפשר להבריא מזה, אבל את ההתלקחות שלה אפשר למנוע על ידי קבלה של חיסון. ברחבי עולם מציינים על כל שנה יותר משיעור של כחמישים אלף מצבים של תמותה בקרב בני אדם מתופעה זו, תשעים ותשעה אחוז מביניהם נסובים בשל נשיכת כלב ביתי, בפרט במדינת אפריקה וכן במדינת הודו. וירוס זה עשוי להדביק את כל חיות המחמד בנגיף של יונקים ובפרט בני אדם, אם כי בדרך כלל היא מופצת באמצעות זאב, כלב, תן או לחלופין שועל. הסימפטומים של נגיף זה באים לידי ביטוי בשינוי של התנהגות. בקרב חיות מחמד ישנה התנהגות תוקפנית ואף אגרסיבית או יראה. בשלב אחרי זה נמצא אף שיתוק או התכווצות של שריר, שינוי בקול, קושי של בליעה, יראה ממים וגם קצף מתוך הפה. חלק ניכר מבעלי חיים מסבים עבורם נזק באמצעות נשיכה אשר הינה אינדיבידואלית. בבני אדם נגיף זה יסב להם לכדי חום רב, תרדמה, לאות, פרכוס, כאב ראש, עודף פעילות, שיתוק, שינוי של התנהגות, דאגה ממים ואף תמותה במהלך שבוע בשל כשל דום לב ושל נשימה. במצב אשר בו במידה וננשכתם, עליכם לשטוף בסבון וכן במים את המקום של הנשיכה, ולבוא לכדי אחות מטעם קופת חולים, על מנת שהיא תזריק לכם חיסון אנטי טטנוס ולהגיע אל לשכת הבריאות המחוזית, שמה יבחרנו את הדרישה של הענקת חיסון אשר הינו אקטיבי, שמסב התעוררות של הגוף שלכם ליצירה של נוגדן וסביל, אשר מורכב מנוגדן אקטיבי אל מול נגיף זה.
בעולם אשר מתפתח, נגיף של ה- HIV גורם לכדי סימפטום של כשל חיסוני אשר נקנה וידוע בכינוי של איידס שמא הינו הנגיף ההרסני הכי נפוץ. במציאות של היום ישנה היתכנות של מרבית מן הנישאים להמשיך ולחיות אף עד למעלה מגיל שבעים בשל טיפול בתרופות, אבל בשנים קודמות עשויה תופעה זו לגרום לכדי תמותה של רבבות בני אדם. מחלה זו אותרה בהתחלה בחמישי ליוני, במהלך שנת 1981, לאחר שצוין כי חמישה צעירים ממדינת לוס אנג'לס חלו בדלקת ריאות. עוד מטופלים בתופעה זאת דווחו במדינת סן פרנסיסקו ובמדינת ניו יורק. בחינות מצאו, כי כל אותם אנשים נדבקו בווירוס אשר הועבר על ידי גוף. בהתאם להנחה, במהלך שנות החמישים בוצעה מוטציה של הנגיף בקרב קופים אשר נתנה בידיו הדבקה בקרב בני אדם. בהתאם לאומדן, החל מגילוי המחלה בהתחלה במדינת ישראל, במהלך שנת 1981, וכלה במציאות של שנת 2020, נדבקו כעשרת אלפים ושלושים בני אדם, מבינהם מתו בשיעור של כאלף שש מאות ועשרים בני אדם. בהיתכנות של כיום, מדווחים בשיעור של כשבעת אלפים חמש מאות ושלושים בני אדם, אשר לקו במחלת האיידס במדינת ישראל. כמצוין לעיל, בשל מהילה של תרופות, מצליחים רוב הנשאים לעמוד במחלה זו למשך תקופה ארוכה. הטיפול העכשווי אשר נקרא פרה איפ הנלקח על ידי תרופה הינו אצל גבר הומוסקסואל. עליכם להבין, כי במדינות אשר אינן מפותחות ובפרט במדינות אפריקה, אחד מבין כל עשרים גברים הינו נשא של איידס.
תסמין בתוך ריאה ממחלת ההאנטה הסיטה את נתינת הדעה של הרבה בני אדם בתחום של רפואה במהלך שנת 1993, כאשר גבר והארוסה שלו הלכו לעולמם בתוך כמה ימים לאחר שהם לקו בקוצר של נשימה. לאחר כמה חודשים, בידדו את הווירוס הזה אצל עכבר אשר קיים בדירה של בני הזוג. מהעת הזו בשיעור של כשש מאות איש ברחבי מדינת ארצות הברית לקו במחלה זו, בטווח של כשלושים ושישה אחוז נפטרו מעולם זה. המחלה הזו איננה מועברת בין בני אדם, כי אם על ידי חשיפה שלה אל קרב הפרשה של עכבר. בשנים קודמות צוינו כמה התלקחויות של וירוס זה במהלך שנות החמישים בעת פרוץ מלחמת קוריאה, כאשר יותר משיעור של כשלושת אלף חיילים לקו בנגיף זה, כשניים עשר אחוז מהם נפטרו. במהלך שנת 2017, נבדק במרכז הרפואי שיבא אשר בתל השומר, חולה במהלך שנות ארבעים של חייו, עולה חדש ממדינת ארצות הברית, אשר לקה במחלת ההאנטה. הוא בא בתום שבוע בשל חום ודווי של דריר ואושפז במחלקה פנימית, מכיוון כי חש בקוצר נשימה לאחר שהידרדר המצב שלו, העבירו אותו לכדי מחלקה של טיפול נמרץ. בדיקות אשר ניטלו ממנו, הועברו למעבדה של המרכז לבקרה על מחלקה אמריקני, ה- CDC. אשר דיווחו כי עסקינן בנגיף ההאנטה. אף שוב, נדבק, יש להניח, מהפרשה של מכרסם אשר נשאף לתוך מערכת הנשימה שלו.
במהלך שנת 1980, ארגון הבריאות העולמי דיווח על היות כדור הארץ חף מנגיף של אבעבועות שחורות. עד העת הזו, התמודדו בני אדם בנגיף הרסני זה, אשר גבה חיים אחד מכל שלושה אשר לקו במחלה זאת. אך מבין אלו אשר שרדו, נשארו עם סימנים בקרבם, כל מיני נכויות ואף עיוורון. עסקינן בנגיף זיהומי אשר הינו מדבק, אשר מוגדר בפריחה באופן של בועות שחורות מלאות בכדי נוזל עכור ועל כן ניתן לה כינוי זה. בשנים קודמות, בטרם פותח חיסון אל מול נגיף זה, היא הייתה מאוד נפוצה, בפרט בעונת החורף ובראשית עונת האביב. בשל חיסון הלכה ונמוגה תופעה זאת מרחבי תבל, כאשר המטופל האחרון אשר צוין היה במהלך שנת 1977 במדינה סומליה. מעת אשר דווח על התפוגגות מחלה זו, החליט ארגון הבריאות העולמי אף שלא קיימת יותר דרישה עבור חיסון מפניה.