כאשר אנו יושבים אל מול שולחן החג ממש קשה להתאפק אל מול הממולאים, הקרפלך, הפשטידות, הקינוחים ושאר המטעמים של ראש השנה וסוכות. ממש כמו חופשה במלון! יחד עם זאת, זכרו שלמרבית המאכלים השומניים והעשירים בקלוריות שאתם מעמיסים לצלחת, יש גם מחיר. לכן, אם אתם המארחים כדאי להקטין ככל האפשר את המזונות המטוגנים בארוחה וכמו כן עדיף להשתמש בצלחות קטנות ולא בקערות ענק שחייבים למלא. בתחילת הארוחה הזכירו לעצמכם שלכל מזון יש גם מחיר שתשלמו בהמשך, שימו לב לתכולת הצלחת, וזכרו שממש לא חייבים להעמיס אותה עד הסוף.
אחד הטריקים המוצלחים לשמירה על המשקל והגזרה בחגים הוא לאכול יותר. לא, אין זו טעות – לאכול יותר. הכוונה אינה כמובן לכמויות גדולות יותר של מזונות בעייתיים אלא ליותר ארוחות קטנות. במיוחד בתקופה זו הקפידו לנשנש איזה פרי או ירק לפני שאתם מגיעים לארוחות הגדולות, וגם הרבו בשתיית מים. כך תגיעו אל הארוחה כשאתם פחות מורעבים ותעמיסו פחות על הצלחת.
בתקופת החגים אנו מרבים לשבת בבית, הילדים משתעממים ואנחנו מוצאים את עצמנו שוב יוצאים לאיזו מסעדה או לקניון. במיוחד בתקופה זו בה רבים נוטים לשבור את הדיאטה חשוב לשים לב למה שאתם אוכלים. ככל האפשר, תנו דגש על ירקות, פירות, מרקים קלים, קינוחים שאפיתם בעצמכם, רמה סבירה של ביצים, בשר, עוף ודגים, וכאמור גם לשתות מים. מה שעדיף להימנע ממנו הוא בעיקר הגזמות בשומנים וקלוריות (לא להימנע לחלוטין כי כך תיווצר תשוקה שקשה לשלוט בה), וגם לזכור שהיין והמשקאות הממותקים שבדרך כלל מהווים אורחים קבועים על השולחן – אינם תורמים למטרה שלכם.
מצד אחד, תקופת החגים היא זמן מצוין להפוגה ומנוחה ממטלות היומיום. מצד שני, רק עכשיו נגמר החופש הגדול עם הנופשים בארץ ובחו"ל אז אתם עדיין לא משוועים למילוי מצברים. לכן, כדאי לנצל את תקופת החגים כדי להזיז את עצמכם כמה שיותר, ולו כתרופת נגד לרביצה הממושכת וארוחות הגדולות. הילדים כבר בבית אז בהחלט שווה לשכנע אותם לצאת לטיול על אופניים, להליכה קצרה ברחוב או לחיק הטבע, ולא להזניח את הפעילות הגופנית הקבועה שלכם – בין אם אתם אוהבים ללכת, לרוץ, לשחות או להתאמן במכון כושר. אגב, עדיף גם לזוז בסמוך לארוחות החג הגדולות ולעזור בסידור השולחן, בהגשת המנות, בפינוי ובניקיונות, לא רק בגלל הוצאת האנרגיה אלא כי הפעילות מנתקת אתכם לכמה רגעים מהשולחן המפתה.