לא מעט אנשים נמצאים כמתמודדים עם מחסור בברזל. ישנם מספר תסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור של ברזל בגוף ובין היתר: עייפות, חולשה, עור חיוור, קושי בריכוז, ידיים ורגליים קרות, קוצר נשימה ועוד..
אם אתם מתמודדים עם סימפטומים אלו, קיימת חשיבות גבוהה לפנות לבדיקות דם על מנת לבדוק את הנושא ובמידת הצורך לפעול על מנת להשלים את ברזל החסר.
סידן מהווה כמינרל שחשוב שיהיה בגופם של אנשים בכל קשת הגילאים. מחסור בסידן עלול לגרום לעצמות רכות, פציעות ופגיעות שונות. בין התסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור בסידן ניתן לציין את הבאים: התכווצות שרירים, ציפורניים שבירות, עששת בשיניים, אוסטאופורוזיס או אוסטאופניה, חוסר תחושה או עקצוץ בגפיים.
מגנזיום הוא מינרל חשוב לגוף המיוחסות לו תועלות רבות והוא חשוב לבריאות הלב, מערכת החיסון והעצמות.
בין התסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור של מגנזיום: התכווצות שרירים או עוויתות, בחילה, הקאות, עייפות, אובדן תיאבון, חולשה וקצב לב חריג.
אבץ הוא בעל תפקיד חשוב וחיוני בגוף שלנו ובין היתר: בנייה של תאי מערכת החיסון, בנייה של המטען הגנטי, ייצור של חלבונים ועוד..
בין התסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור באבץ: ריפוי לקוי של פצעים, שינויים בטעם או בריח, אובדן שיער, פגיעה בתפקוד החיסוני, הופעה של פריחות על העור.
האשלגן הוא מינרל אשר תפקידיו כוללים: סיוע לבריאות הלב, הפחתת לחץ הדם, איזון של הנוזלים בגוף, הגנה מפני שבץ ויש לו גם תפקיד במניעת תופעות בריאותיות שונות כמו לדוגמא, אבנים בכליות.
בין התסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור באשלגן: חולשה בשרירים. התכווצת שרירים, עייפות, קצב לב חריג, תחושת נימול ועצירות.
הגוף זקוק לכמות מסוימת של נתרן על מנת לשמר את מאזן הנוזלים בגוף. בנוסף, הנתרן גם מסייע להעביר אותו במערכת העצבים. בין התסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור בנתרן: כאבי ראש, עייפות, בחילות, בלבול, עצבנות והתכווצות שרירים.
תפקידו של יוד בגוף הוא לשמור על תפקידה התקין של בלוטת התריס. היוד גם מסייע במידה רבה לנשים המצויות בהיריון או מניקות. בין התסמינים אשר יכולים להעיד על מחסור ביוד: נפיחות של בלוטת התריס, עלייה במשקל, עור יבש, עייפות, שינויים בשיער.
חשוב לזכור שתסמינים אלו הם אינדיקטורים כלליים ועשויים לא לנבוע רק ממחסור במינרלים, אלא גם להעיד על מצבים אחרים. מצבים בריאותיים אחרים, גורמי אורח חיים או בעיות תזונתיות יכולים לגרום לתסמינים דומים. כחלק מכך, אם עולה חשד ולו הקל ביותר לגבי מחסור במינרלים, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או להגיע לרופא. רופאי יכולים להפנות לביצוע של בדיקות דם והערכות אבחנתיות אחרות כדי לזהות ליקויים ספציפיים ולהמליץ על התערבויות מתאימות, שעשויות לכלול שינויים בתזונה או תוספי מזון.
באופן כללי, מומלץ להקפיד על תזונה עשירה ומאוזנת אשר כוללת את כל המינרלים שהגוף יכול להזדקק להם - מה שיכול לסייע במידה רבה במניעת הסיכוי למצב של מחסור באותם המינרלים.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית