לפי האומדן השנתי של מספר הדיאגנוזות שעניינן סרטן העור לסוגיו (ובכלל זה מלנומה) בקרב תושבי ישראל, מספרם של הישראלים הלוקים במחלות אלו עולה על 11,000 איש מדי שנה בשנה. נוסף על הניסיונות לקדם את המודעות לחיוניותו של הגילוי המוקדם ככל שאמורים הדברים במחלת הסרטן, הרופאים ואנשי המחקר עושים לילות כימים בניסיונות ליצור (או לגלות) אמצעים מודרניים ויעילים כדי לרפא את המחלות האמורות. אנשי הקריה הרפואית רמב"ם התחילו זה לא כבר לנסות טיפול חלוצי, יחידאי וחסר תקדים בקנה מידה עולמי, טיפול שבו נעשה שימוש בחידושיה של טכנולוגיית Alpha DaRT כנגד גידולים ממאירים (כלומר, סרטניים) בעור, בחלל הפה ובמקומות אחרים בגוף.
"מדובר בטכנולוגיה פרי פיתוח כחול-לבן של החברה הישראלית Alpha Tau המבוססת על קרינת אלפא, הנחשבת לבטיחותית ויעילה מאוד", הסביר ד"ר תומר חרס, מנהל תחום אונקו-אורולוגיה במערך האונקולוגי ברמב"ם ומנהל המחקר שם, "הטכנולוגיה החדשה מאפשרת שימוש בקרינה עוצמתית מאוד באופן ממוקד עם יכולות גבוהות של הרס הגידול, מבלי שזו תחדור לרקמות שליד הגידול. לפי הניסיון שנצבר עד כה בשימוש בטכנולוגיה, אנחנו רואים תוצאות מצוינות עם מעט מאוד תופעות לוואי".
ההליך הרפואי פורץ הדרך מבוצע באמצעות החדרה זמנית של מעט שתלים שבהם ישנו מינון זעיר של חומר רדיואקטיבי אל תוך הגידול הסרטני או אל סביבתו הקרובה. ההליך הרפואי האמור הינו הליך השתלה חד-פעמי האורך כשעה בלבד, וזאת בהרדמה מקומית בלבד. "מרבית החולים האונקולוגים נזקקים במהלך הטיפול בסרטן לטיפול קרינתי חוזר", ציין ד"ר סאלם בלאן, מנהל יחידת הקרינה בקריה הרפואית רמב"ם, "השימוש בקרינת אלפא ביחידת הקרינה ברמב"ם אמור לאפשר הרג מוגבר של תאי סרטן, בהשתלה חד-פעמית אשר תחסוך לחולים טיפולים ממושכים וביקורים חוזרים".
השתלים מושארים בגופו של המטופל לתקופה של שבועיים בלבד, ובמהלכה פולטים הם קרינת אלפא חזקה ביותר וממוקדת אל תוך הגידול הסרטני, קרינה המשמידה במהירות את התאים הסרטניים, וזאת בלא להזיק לרקמות הבריאות הנמצאות סביב הגידול. בתום הטיפול נשלפים השתלים מגופו של המטופל, ולא נותר שום סימן לטיפול חוץ מצלקת מזערית וזניחה בנקודת הכנסתם של השתלים, ואפילו צלקת זו אמורה להעלות ארוכה תוך זמן קצר.
לפי מחקרים שנערכו (ועדיין נערכים) במכוני מחקר מרכזיים ומובילים בישראל ומחוצה לה, טכנולוגיית Alpha DaRT הינה אפקטיבית ובטוחה לשימוש. הקריה הרפואית רמב"ם אמורה לשמש כמרכז ארצי לביצועו של הליך רפואי זה, הצפוי לשמש בעתיד הנראה לעין גם לריפוי סרטן הפרוסטטה (סרטן הערמונית).
"הטיפול החדש מצמצם משמעותית את תופעות הלוואי עד למינימום, ואת זמן הטיפול הקרינתי הסטנדרטי של כחודשיים – למפגש קצר וחד-פעמי. התוצאות מרשימות הן מבחינת הטיפול בגידול והן מבחינת הנראות והתפקוד של הרקמה המטופלת גם באזורים רגישים יותר, כגון לחי, לשון, קרקפת, שפה, עור הפנים וכו'. יש כאן מהפכה טיפולית בהתהוות, ואנו קוראים לציבור המטופלים הרלוונטיים להגיע אלינו, לשמוע ולקחת חלק במחקר", הצהיר ד"ר חרס.
מידע עבור המעוניינים להשתתף בניסוי נמצא באתר הבא: https://www.alphatau.com/or
הסבר מפי ד"ר חרס על טכנולוגיית Alpha DaRT ראו: