כאבים בחזה הינה תופעה שכיחה, שלעתים קשורה במחלות לבביות, בין אם זה מחלת לב כלילית או מסתמית או התרחבות יתר של אבי העורקים או קרע של אבי העורקים, ובחלק אחרים מהמקרים מתבטאת בכאבים שיכולים להיות מוקרנים מהבטן כמו דלקת כיס מרה או מחלה פפטית וכולי. כאב שקשור להתקף לב הוא כאב שנמשך כרבע שעה לפחות, עם הרגשת לחץ בקדמת החזה או צרבה בקדמת החזה ולעתים אף מוקרן ללסת או לכתפיים או לידיים ולעתים מלווה בהזעה ובבחילות. עוד, כאב שמקורו בתעוקת חזה לרוב כאב שנמשך 3-5 דקות וחולף ספונטנית או לאחר נטילת תרופה ייעודית.
ידוע שמתח הוא אחד הגורמים הראשיים להתפרצות פסוריאזיס ולהחמרתה. לכן חשוב לשלב בשגרה פעילויות המפיגות מתח. כל אחד תופס את שלוותו באופן אחר ולכן מומלץ שתנסו דברים שונים, כמו אמבט מרגיע עם תכשירי לחות, טיול בטבע, אימון יוגה קבוע, מדיטציה או הקשבה למוזיקה שאתם אוהבים. חשוב ללמוד להרפות ולשחרר את המתח בסוף כל יום, כדי למנוע ממנו להצטבר ולעודד את התפרצות הפסוריאזיס.
עוד על המחלה ניתן לקרוא באתר של דודי פרלה >>
מבחנים הם ארוע משמעותי שלכאורה משנה את החיים. הצלחה בבגרות תהייה מתי שהוא איזה מפתח לחיים, ללימודים, למה נגיע בחיים, לכאורה. תמיד אפשר לתקן ולהשלים.
כשאנו לומדים חומר הלימודים שיהיה למבחן נשמר במוח הקדמי, במידה ובזמן המבחן נוכל לגשת לקובץ הרצוי ברוגע ובשלווה הכל יהיה טוב.
אבל בזמן המבחן הלחץ מערבב את המוח ומערכת ההישרדות (מה יהיה, מה יקרה, כמה אנחנו שווים/לא שווים ועוד) מופעלת וזה מה שגורם לנו לא להגיע ולהוציא את התשובה כנדרש. סוג של בלאק אוט והמוח פשוט לא מתפקד. שיסתיים המבחן פתאום כל התשובות תחזורנה כיוון שהמוח הקדמי חזר לעבוד או "האיום הוסר" ושוב אין מה לעשות בנושא הנדון...
רוגע שלווה וכמה תרגילים לחזור ולהפעיל את המוח הקדמי מאד יעזרו ויכולים להפעיל מחדש את המוח הקדמי ופשוט להצליח.
1. שתו מים ונשמו עמוק ולאט רצוי דרך האף.
2. ציירו ביד הדומיננטית שמונה שוכב- צורת האין סוף על דף או באוויר אחר כך עם היד השנייה ובסוף עם שתי ידיים. רצוי שהעיניים יעקבו אחרי היד.
3. שימו יד על הטבור ויד על חזה עליון ונשמו עמוק ולאט.
4. אפשר לצייר בשתי ידיים עיגולים, זה עוזר לפקס את המוח הקדמי.
שיהיה בהצלחה במבחנים הקרבים ובחיים.
לייזר הוא הגברה של אור על ידי פליטת קרינה, ובדומה לענפים רפואיים אחרים יש לו יתרונות משמעותיים גם ברפואת השיניים. רופאי השיניים משתמשים בו כי הוא מפחית רגישות בשיניים, ולעיתים מחליף את הטורבינה (המכשיר הממונע) בלי להזדקק להרדמה מקומית או בכלל. כמו כן, הלייזר משכך כאבים אחרי התערבויות מורכבות, מקלף רקמה דלקתית, חותם כלי דם, ומביא לעצירת דימום בעת פגיעה בסטורקטורות אנטומיות. למעשה נעשה שימוש בלייזר במגוון רחב של בעיות בשיניים ובחלל הפה. כך לדוגמא, במחלות חניכיים מטפלים איתו בכיסי חניכיים וקוטלים חיידקים אנאארוביים בשילוב עם מיקרוסקופ טיפולי בגישה מיקרו כירורגית. בטיפולי שורש הלייזר מחטא תעלות מזוהמות, וניתן לטפל איתו בהרפס שפתיים, בשתלים עם מחלת פריאימפלנטיטיס, לעשות פילינג לחניכיים ספוגות באמלגם, לטפל באפטות, לבצע חיתוך של פרנום לינגואלי או לביאלי בלי תפרים, להוציא שומות, ועוד. שימו לב: לא בכל המרפאות בארץ משתמשים במכשירי הלייזר השונים, אם מפני שהרופא לא עבר הכשרה מתאימה, ואם מפני שהוא לא דוגל בגישה שמרנית לשימור שיניים. לכן, כדאי לבדוק האם המרפאה מצוידת בלייזר ובאיזה סוג שלו, האם לרופא יש הכשרה הולמת, ואת הידע והכלים לטפל בבעיה שממנה אתם סובלים.
עדיף להתחסן נגד פפילומה עוד לפני שנחשפים לנגיף, ומאחר שהוא מועבר בעיקר בזמן יחסי מין כדאי להתחסן לפני שנשים מתחילות לקיים יחסים. יחד עם זאת, בישראל אפשר לקבל חיסון פפילומה עד גיל 45 והדבר בהחלט מומלץ גם בגילאים מבוגרים יותר. קחו בחשבון שאי אפשר להסתמך אך ורק על החיסון, ולכן המשיכו להגיע לבדיקות סקר תקופתיות. לבסוף,, זכרו ששימוש באמצעי הגנה מכאניים וקיום יחסי מין עם בן זוג קבוע מקטינים את סיכויי ההידבקות.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית